Mennyivel gyorsabb ID szerint keresni, mint név szerint?
Figyelt kérdés
Ha van egy auto incrementes tábla, amiben pl a userek vannak, akkor mennyivel jobb az ID szerint, mint a név szerint keresni?2015. júl. 2. 15:47
11/15 anonim válasza:
Ez pontosan erre van kitalálva.
12/15 A kérdező kommentje:
És ezt hogy lehet az egész sessionon keresztül használni? hogy tudok rá hivatkozni, ha eltárolom benne az adatokat loginnál?
2015. júl. 2. 22:30
13/15 anonim válasza:
14/15 A kérdező kommentje:
Ezt már én is néztem, az alapját értem, de a sessionös változatát nem értem.
2015. júl. 2. 22:56
15/15 anonim válasza:
Csak annyi a lenyege, hogy a memoriaba rakod le a session adatokat es nem fileban a szerverre, vagy te kezzel is tudsz kulon belepakolni adatokat cachelesre.
Id szerint azert gyors a kereses, mert altalaban az adatbazisok valamilyen fa-szerkezettel operalnak (gyakran B-fa) es itt fontos az azonosito. ( [link] )
A nev es egyeb adat alapjan kereses pedig adat es index fuggo.
Ha van egy db-d benne tobb millio sor, akkor egy sima nev kereses eseten elkezd vegigmenni minden soron a cucc es akar percekig fut egy lekeres. De ha teszel egy indexet az adott oszlopra, akkor sokkal gyorsabban talalja meg. (Cserebe az index novelni fogja a db meretet, mert szinten epit egy adatszerkezetet a hatterben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!