Hogy lehet megtenni egy weblapon, hogy a hozzá kapcsolódó javascript fájlok ne legyenek olvashatóak kliens oldalon?
Ha jól tudom, a javascript fájlok letöltődnek a klienshez, de hogy lehet megcsinálni, hogy csak lefussanak, de ne látszódjon a kódjuk?
Elég kezdő vagyok, szóval bocsi, ha evidens a válasz. :)
Amit a böngésző lát azt a felhasználó is! Nem tudod hatékonyan elrejteni...
de ezt esetleg megnézheted: [link]
Szerintem sehogy. A böngészőnek el kell tudni érnie, hogy egyáltalán lefusson, ahhoz pedig a teljes kódot ismernie kell.
Letilthatod a jobb egérgombbal való kattintást, de egy haladót nem versz már át ezzel a módszerrel.
Annyit el tudsz érni, hogy ember számára olvashatatlanná teszed a kódot. Ugyanúgy fog lefutni, de amikor valaki megnézi a kódot, akkor nem igazán tudja értelmezni. Ellopni el tudja, de saját céljaira módosítani már nem igazán.
Javascript obfuscationnak hívják ezt a módszert, több ingyenes eszköz is van ehhez a neten.
"általában olyanok akarják lekódolni a forrást, meg vízjelezni a képeket, akik ugyanúgy lopják a cuccokat..."
Ez NEM igaz. Inkább már tőlem loptak el saját készítésű, vízjelezett képet - egyszerűen levágták róla azt a részt.
"Nem is főleg a kódot akarnám védeni, inkább a benne lévő adatokat. Egy adatbázisból jönnének bizonyos adatok, beágyazva a html kódba."
Akkor másképp kell megoldani. Szerver oldalon kezeld a bizalmas adatokat és a js-nek csak azt add át, amit egyébként is megjelenítenél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!