Hogyan lehet mysql-t java-val összekötni?
van egy minecraft kliensem, és azt kellene megcsinálni, hogy ha valaki regisztrál az oldalon, akkor azzal be is tudjon jelentkezni a kliensbe...
hogyan tehetem ezt meg??
írhattok privátba is
Jól értem?
- Tudsz csinálni egy regisztrációs űrlapot (HTML + PHP), aminek a tartalmát egy MySQL adatbázisba mented el.
- Van egy minecraft kliensed.
A minecraft milyen adatbázisból veszi a bejelentkezési adatokat? Ezt nem tudod esetleg?
A weboldalt csináltatom az egyik ismerõsömmel, a klienst én csináltam.
Ha átküldöm neked mindkettõt, akkor megcsinálod, hogy mûködjön??
Nem fog itt senki teljes kódot írni neked.
Ellenben ha rákeresel, hogy mysql+java, akkor az első 5 találat mind tökéletes.
Tehát jól értem, csináltál egy klienst.
(Jó, ha a kód 99%-a másolt is, akkor is minimálisan azért csak értesz a java-hoz és csináltál valamit vele.)
De ott akadtál el, hogy hogyan lehet távoli szerverre SQL lekéréseket küldeni?
Több megoldás is van.
Egyrészt kapcsolódhatsz a szerver a kliensből és csekkolhatod a bevitt adatokat. (ODBC driver.)
DE ehhez szükség van egy userre aki olvasni tudja a felhasználók táblát stb... Ez baromira NEM BIZTONSÁGOS, szóval ne használd.
Másik lehetőség, hogy PHP oldalon csinálsz egy API kivezetést, ami egy adott user/pass párosra visszadobja, hogy jó-e. (Ide lehet még betenni olyanokat, hogy egy IP-ről csak adott próbálkozást engedjen stb...)
Ezt ajánlott csinálni, minimális PHP ismeret elég hozzá és java-ból is elég könnyű HTTP kéréseket küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!