Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Kötelező PDO-ra váltani?

Kötelező PDO-ra váltani?

Figyelt kérdés
Írtam fél év alatt egy működőképes kódot PHP-ban, azonban hallottam olyanról, hogy valamelyik verziótól kötelező PDO-t használni. Szívesen átírnám a kódot, de semmilyen leírást, könyvet, stb. nem találok róla, így eléggé nehéz lenne. Szóval ha nem muszáj nem írnám át, csak ha kötelező.

2014. aug. 3. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:

mysql szűnik majd meg.

mysqli elérhető lesz.

pdo -ra is lehet váltani.

[link]

2014. aug. 3. 18:43
 2/6 Drone007 ***** válasza:
100%

Nem, nem kötelező. A php 5.5-ös verziójában kivezetésre kerülnek a mysql függvények. Ez azt jelenti, hogy az ilyen php-val rendelkező webszerverek nem tudják értelmezni ezeket a függvényeket. Helyettük a mysqli függvényeket vagy a php data object-et ajánlják.

"semmilyen leírást, könyvet, stb. nem találok róla"

Ezt azért kicsit nehezen hiszem el.

[link]

A funkcionális részt a "PDO - The PDO Class" résznél találod.

2014. aug. 3. 19:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Leírásnál főleg magyarra gondoltam, így is kerestem rá, de jó lesz az angol is, köszönöm! Ti melyiket ajánlanátok? MySqli vagy PDO?
2014. aug. 3. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha csak mysql szervert használsz, akkor a mysqli kicsit gyorsabb, mint a PDO, a PDO-val viszont könnyen lehet váltani mysql, postgre, sqlite és még egy halom adatbázis között.
2014. aug. 3. 19:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Pedig van magyar nyelvű is, én az alapján kezdtem el.
2014. aug. 3. 23:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Sikerült mára átírnom, köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2014. aug. 4. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!