Milyen alkalmazást használjak egy weblap teszteléséhez?
Hogy tudom megnézni, hogy az általam "készített" weboldal valamennyi böngészőn, illetve oprendszeren (android, iOs, windows) hibátlanul megjelenik?
Nekem csak 3 féle böngészőm van és windows-os asztali pc-m van, de kíváncsi vagyok, hogy hogy jelenik meg okostelefonokon és macbookokon is különféle böngészőkkel.
Esetleg ez egy fizetős szoláltatás lesz?
Azt, hogy különböző kijelzőkön hogy néz ki az oldalad itt meg tudod nézni: [link]
De amúgy a legtöbb böngészőben van fejlesztői menü, ahol szintén kipróbálgathatod a különböző felbontásokat.
De amúgy nem sokban különböznek az új böngészők, csak néhány dologra kell odafigyelni:
Egyes CSS kódoknál kellenek "előjelek" (pl. -webkit-border-radius, -moz-border-radius). Mindig nézd meg hogy kell-e ilyesmi.
A windowsos betűtípusok nem mindig működnek pl. iPaden, szóval mindig töltsd fel az oldaladra az adott betűtípust és CSS-ben font-face-cel használd (persze csak ha szabad, vagy megvetted a jogot)
Én általában firefox chrome és IE böngészőkre optimalizálok, de bizonyos css kódoknál a -o- előjelet os használom az opera szerelmesei miatt. Safari böngészőre windows alól elég nehéz optimalizálni, mivel a windows-os safari teljesen másként működik mit a mac-es.
Fejleszteni firefox vagy chrome böngészőkben érdemes. Mindkettőnek van a fejlesztő eszközei között olyan lehetőség amivel különböző felbontásokon tesztelhető az alkalmazás, illetve van hozzájuk megfelelő un. "user Agent Switcher", amivel emulálni lehet más böngészőket.
Viszont a érintőfelület működését, hogy miként működik az érintésvezérlés, azt csak céleszközön: okostelefonon tudod letesztelni. Ehhez nem árt beszerezni egy megfelelő készüléket, vagy olyan ismerőssel teszteltetni akinek van megfelelő készüléke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!