PHP-ben hogy oldjam meg hogy ne járjon le a session?
Kérdésem az lenne, hogy hogyan oldjam meg, hogy beléptetés után ne törlődjön automatikusan a session?
Mert most kb. 5-10 perc a session lejárta, ami kevés, és akinek írtam az oldal külön kérése hogy ne léptesse ki csak ha a kilépésre nyom. Nem tudom hogy kéne megoldani, mert hiába állítom be ini-ben php-val vagy amit találtam timeout megadás sem jó, ugyanúgy ledob.
Bizonyos szervereknél (pl. ingyenes tárhelyeknél) a futásidejű beállítások nem állíthatók php-ből, csak a php.ini megváltoztatásával (amihez nem férsz hozzá).
Egyes szervereknél ezeket a beállításokat a szerver beállításoknál (adminisztrációs felület, cPanel) lehet módosítani.
Magyarul, ha a "session.gc_maxlifetime" beállítása nem sikerül (alapállapotban egyébként ez 24 perces), akkor a szerver rendszergazdájától kérj infót és segítséget, hogy módosítani tudd.
PHP: ini_set('session.gc_maxlifetime', 3600);
.htaccess php_value session.gc_maxlifetime 3600
Ha nem megy egyik sem, AJAX hívás 5 percenként, csak hogy ne lépjen ki.
Generálj egy rövidlejáratú (fél vagy egy órás) cookie-t, amit oldalfrissítésenként megújítasz, és arra szolgál, hogy a háttérben beléptesse a felhasználót. Így úgy működhet mint a session, csak épp a cookie nem a szerveren tárolódik, hanem a felhasználó gépén, és a lejárati idejét is te határozhatod meg.
Ez ugyan olyan, mint az automatikus bejelentkezéshez használt süti, csak azokat általában 30napra tartják meg, és választható, hogy működjön-e.
Persze ez elég veszélyes eljárás, mert nyilvános terminálok esetén is bejelentkeztet bárkit a lejárati időn belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!