Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » PHP-ben hogy oldjam meg hogy...

PHP-ben hogy oldjam meg hogy ne járjon le a session?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne, hogy hogyan oldjam meg, hogy beléptetés után ne törlődjön automatikusan a session?

Mert most kb. 5-10 perc a session lejárta, ami kevés, és akinek írtam az oldal külön kérése hogy ne léptesse ki csak ha a kilépésre nyom. Nem tudom hogy kéne megoldani, mert hiába állítom be ini-ben php-val vagy amit találtam timeout megadás sem jó, ugyanúgy ledob.

2015. jún. 1. 15:06
 1/9 Tengor ***** válasza:
2015. jún. 1. 15:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen,erről beszéltem hogy ez nem működik.
2015. jún. 1. 15:12
 3/9 anonim ***** válasza:
A második linket is megnézted?
2015. jún. 1. 15:36
 4/9 Drone007 ***** válasza:

Bizonyos szervereknél (pl. ingyenes tárhelyeknél) a futásidejű beállítások nem állíthatók php-ből, csak a php.ini megváltoztatásával (amihez nem férsz hozzá).

Egyes szervereknél ezeket a beállításokat a szerver beállításoknál (adminisztrációs felület, cPanel) lehet módosítani.

Magyarul, ha a "session.gc_maxlifetime" beállítása nem sikerül (alapállapotban egyébként ez 24 perces), akkor a szerver rendszergazdájától kérj infót és segítséget, hogy módosítani tudd.

2015. jún. 1. 15:37
 5/9 A kérdező kommentje:
De nincs valami mód erre hogy ha 24 perc után kattint valaki még ne dobja ki? Fizetős tárhely, viszont beállításokhoz nem férek hozzá.
2015. jún. 1. 15:55
 6/9 anonim ***** válasza:
2015. jún. 1. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:

PHP: ini_set('session.gc_maxlifetime', 3600);

.htaccess php_value session.gc_maxlifetime 3600

Ha nem megy egyik sem, AJAX hívás 5 percenként, csak hogy ne lépjen ki.

2015. jún. 1. 16:36
 8/9 Drone007 ***** válasza:

Generálj egy rövidlejáratú (fél vagy egy órás) cookie-t, amit oldalfrissítésenként megújítasz, és arra szolgál, hogy a háttérben beléptesse a felhasználót. Így úgy működhet mint a session, csak épp a cookie nem a szerveren tárolódik, hanem a felhasználó gépén, és a lejárati idejét is te határozhatod meg.

Ez ugyan olyan, mint az automatikus bejelentkezéshez használt süti, csak azokat általában 30napra tartják meg, és választható, hogy működjön-e.

Persze ez elég veszélyes eljárás, mert nyilvános terminálok esetén is bejelentkeztet bárkit a lejárati időn belül.

2015. jún. 1. 19:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is a cookie-t ajánlanám, elég jól testre szabható, viszonylag egyszerű gondolatmeneten alapul. Én semmi hátrányt nem tudnék felhozni a session-nal szemben.
2015. jún. 4. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!