ASP. NET MVC 4 - Biztonságos-e User "Role"-t tárolni Session-ben?
Kezdő vagyok MVC területén és a webprogramozás sem volt sosem az erősségem csupán hobbiból foglalkozom vele.
Csináltam egy regisztrációs/bejelentkezős oldalt majd egy harmadikat amin szeretném korlátozni azt, hogy kik láthatják és akik láthatják azok mit csinálhatnak. A korlátozás jogosultság függő lenne, bejelentkezés után.
A regelés és a bejelentkezés is működik pöpecül. Viszont a jogosultság vizsgalátánál elméleti problémáim vannak.
Olvastam olyasmiről, hogy az MVC-n belül van egy már készre irt "role managemant" blokk de én ezt nem szeretném alkalmazni. Mivel a Session kezelés én úgy tudom, hogy szerver oldalon történik arra gondoltam, hogy a role-t Session-ben tárolnám(nyilván hitelesitett bejelentkezés után) és ezt figyelve engedélyeznék bizonyos dolgokat a már bejelentkezett felhasználónak.
Mivel websecurity-hez sem konyítok sokat, azt szeretném tudni, hogy mennyivel lesz ez kevésbé biztonságosabb mintha az MVC által generált "role manager"-t használnám?
Remélem érthető a kérdés, elnézést ha kicsit katyvaszos.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!