Biztonságos a laptop merevlemezén tárolni a filmeket/zenéket/adatokat?
nem értem a kérdést.
Egy laptop merevlemeze nem tökugyanolyan elven működik mint egy asztali gépé?
Nekem van egy 8 éves, 40 Gb-os Maxtor laptop w.-m, azon van a rendszer az asztali gépen 8 éve. Még soha nem volt szektorhiba. De elég, ha a laptopot nekiütöd valaminek...
Amelyik w.-ket én láttam meghalni, ott nem volt előjel. A másodperc tört része alatt történt, és kampec!
A partíciókra szétosztás nem teszi biztonságosabbá.
Máskülönben a legfontosabb a SMART, ami sok esetben előrejelezheti a meghibásodást.
Ennek naplózásához használhatsz segédprogramokat (pl. HD Sentinel).
A másik ami miatt el szoktak használódni a notebookok merevlemezei az az, hogy a fej gyakran van leparkolva (egy kattanást hallassz amikor megtörténik), ami nem is olyan haszontalan mikor hordozod (hiszen így leejtés stb. nagyobb eséllyel nem teszi tönkre), de amikor nem hordozod, egy asztalon van akkor nem feltétlenül szükséges, hogy percenként, kétpercenként leparkoljon a fej, főleg, hogy 300 és 600 ezer közötti leparkolásra tervezték (ennek aktuális mennyiségét a SMART Load Cycle Count értéke tartalmazza), utánna a meghibásodás esélye fokozottan nő.
Ennek beállítására is vannak segédeszközök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!