Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Php tanulás. Hogyan kezdjem...

Php tanulás. Hogyan kezdjem el? Honnan kezdjem el?

Figyelt kérdés
eetleg tudtok adni linkeket?agy segiteni elkezdeni?a html css az megy meg a javascript-et is tanulgatom. phpban addig szeretnek legalabb eljutni hogy hirleelre feliratkozat tudjak cinalni e urlap kitoltest majd elkuldest.

2015. márc. 12. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezt a könyvet nagyon ajánlom:

Agyhullám: PHP & MySQL

Én ezzel kezdtem. Jól megtanulhatod belőle az alapokat (a biztonságot nem nagyon) és nem is elavult technikákat tanít.

Itt mindenki a w3schools.com-ot szokta ajánlani, ami már elég unalmas, ezt mindenki ismeri és jó is, de nem magyaráz el semmit elég részletesen, csak ha valamit akarsz tudni, akkor azt gyorsan megnézheted hogy kell csinálni, de nem biztos, hogy rendesen meg fogod érteni...

2015. márc. 12. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
3%
Agyhullám, PHP Fekete könyv.
2015. márc. 12. 21:18
 3/8 Drone007 ***** válasza:

Igen, tudom, hogy egyesek szerint unalmas, de attól még jobb mint egy hat (igen 6!) éves elavult könyv.

[link]

Viszont mielőtt nagyon belemerülnél a php-be, legyen biztos a tudásod a html és css terén, mert az hogy "megy" az nagyon kevés ide. A javascriptet sem árt jól ismerni mielőtt szerveroldali alkalmazásfejlesztésbe kezdesz.

Gyakorolj úgy, hogy egy általad kinézett és letöltött psd template-t feldolgozva elkészíted a működő html/css/js verzióját böngészőfüggetlenül. Nem árt ha van egy hozzáértő ismerős/tanár (haver nem jó, ő úgyis csak ajnározni fog), aki megnézni, és elmondja hol/mit javíthatnál a technikádon. Amíg nem tudsz hibátlan sitebuildet készíteni, hagyd a php-t, mert abból csak káosz lesz.

2015. márc. 13. 11:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Drone007

Tudsz példát mondani, hogy az Agyhullám mit tanít, ami elavult?

2015. márc. 13. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:

6 éves könyvek általában tökéletesek a kezdő szintről való elinduláshoz, ugyanis az alapok n változnak ennyi idő alatt, és először ezeket kell megtanulni.

Az Agyhullám tankönyv (nem a szó hivatalos értelmében, hanem funkcióját tekintve), a w3schools pedig kézikönyv/referencia. Ég és föld. Egyszerűen nem ugyanarra valók.

2015. márc. 13. 16:06
 6/8 Drone007 ***** válasza:

#4 persze. mysql függvények, szuperglobális változók, munkamenet változók használata.

#5 ez nem így van. A w3schools nem egyszerű referenciatár. Te a php.net dokumentáció oldalra gondolsz. A w3schools tele van tutorialokkal, gyakorlatilag példákon keresztül oktatja az anyagait.

De abban igazad van, hogy ég és föld a kettő: a w3schools használható, az agyhullám könyv meg egy elavult papírköteg, amiből az előszót sem olvasnám fel diákoknak. Arra jó, hogy ostoba webtákereket neveljen.

2015. márc. 14. 11:11
 7/8 Drone007 ***** válasza:
Egyébiránt a PHP fekete könyvből anno én is sokat tanultam, de mostanra azt sem szívesen ajánlanám tanulási célokra.
2015. márc. 14. 11:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én meg az Agyhullámból tanultam és nem mondanám magam "webtákernek", mert elég jó eredményeket elértem már és sokan mások is meg vannak elégedve velem.

Szerintem meg olvass bele, mert ez nem olyan mint a többi könyv, csak véletlenszerűen felsoroltál most pár dolgot. De csak szólok, az Agyhullám nem a mysql_, hanem a mysqli_ föggvényeket tanítja...

Amúgy én nem mondtam, hogy a w3schools nem jó, hanem csak pont ez az, abban inkább tutorialok vannak, hogy hogy kell megcsinálni, de részletesen nem magyaráz.

2015. márc. 14. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!