Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen könyveket tudtok...

Milyen könyveket tudtok ajánlani weblapkészités tanuláshoz?

Figyelt kérdés

2015. márc. 12. 08:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Webfejlesztésnek hívják, és ez is külön informatikai szakág.

Webet fejleszteni magas szintű nyelvek esetén is lehet válogatni:

- JAVA EE

- Phyton

- Ruby

- PHP

- ASP.NET

Frameworkök: [link]

Mivel egy webfejlesztésről van szó, és adatok tárolása elkerülhetetlen, így adatbázis szaktudásra is van szükség. Sőt, mint az informatikába szokás az, hogy egy dologra számtalan megoldás van, így adatbázis szerverek között is.

- Oracle

- MariaDB

- MySQL

- SQLite

- stb.

Ha egy mezei Webszolgáltatónál fut a szerver, akkor már az Apache2 szerverrel se kell foglalkoznod.

Eddig szép és jó, de csak a BACK-END réteget mutattam meg. Nézzük a FRONT-END-et:

Ami kelleni fog:

- HTML5

- JavaScript (Frameworkök: [link]

- CSS3

Könyv szinten, háááát. Vagy megveszed vagy letöltöd. Sok van mindenféléből.

2015. márc. 12. 10:16
 2/5 Drone007 ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy - ahogyan #1 is írta - a webfejlesztés egy szakma.

Más programfejlesztési szakágaktól eltérően ezt elég könnyű elkezdeni tanulni, mert csak a későbbiekben lesz egyre bonyolultabb. Viszont a technológia sajátja, hogy az alkalmazott eljárások, esetleg módszerek évente avulnak el. Ezért könyvbe - főleg a backend vonatkozásában - nem érdemes invesztálni. Főként magyar nyelvűekbe, hiszen ezek amúgy is fél éves késéssel jutnak el kis hazánkba, és mire a kezedbe kapod őket, nagyon valószínű, hogy elavult dolgokat próbálnak elmagyarázni benne.

Persze az alapok azok nagyjából ugyanazok, de ezeket már érdemesebb a netről megtanulni. Az internetes oktatóanyagok ráadásul könnyebben követik a trendet és az újdonságokat.

[link]

A webfejlesztés egyébként is gyűjtőfogalom, ma már egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen/lassan lehet egy-egy komolyabb projektet fejleszteni.

Én azt javaslom kezdj egy ismerkedni a html leírónyelvvel és a css formátumlapokkal. Ez az alapvető tudás a webfejlesztéshez. Minél tovább jutsz a fejlesztési létrán annál tisztábban fogod látni, hogy mi az ami jobban megy neked. A frontendes oldalfelépítés és design, vagy az analitikus programozói szemléletű backend.

Sok sikert!

2015. márc. 12. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:

nem könyv, de elég sok minden van:

[link]

2015. márc. 12. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy könnyvet sem tudok ajánlani, mert ahogy azokat megírják, és elterjednek könyvesboltba, rendszerint minimum fél évtizedes elavultsággal vannak, így csak alapszintű tudás elsajátítására jó.

+ rengeteg ilyen könyvet néztem én is, és inkább azt mondom NE!

Olyan fatális hibákat tanítanak benne, ami egy weblapnál súlyos következményekkel jár.

Amit legutóbb láttam, ilyen PHP -t oktató könyvet, simán egy php:%2F%2F%00 utasítással a kiszolgáló megfagyott...

2015. márc. 12. 12:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszokat mindenkitől! Ezek alapján el tudok indulni. A megfogalmazásom valóban helytelen volt, elnézést.
2015. márc. 12. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!