Milyen sorrendben érdemes megtanulni a PHP, Java, JavaScript, MySQL nyelveket?
Jelenleg a HTML és CSS programozást tanulom, de nem tudom, ez után melyikkel lenne érdemes folytatni?
A célom az, hogy minél profibb weboldalakat készíthessek.
Java nem kifejezetten a weboldalakra van. Lehet persze abba az irányba is menni, de az kicsit más világ.
A helyedben én PHP-t tanulnék, majd hozzá MySQL-t, aztán JS-t.
Igen, a Java kicsit kilóg a sorból.
Alapos HTML és CSS ismeret után én JavaScripttel folytatnám, ott tudod alkalmazni a korábban HTML-ről tanultakat, majd ha ez is megy, akkor PHP. Kezdetben adatbázis nélkül, majd ha már látod, hogy hogyan működnek az osztályok, stb. akkor a MySQL-t hozzávenni (szigorúan PDO-ra támaszkodva!).
Ezek után én valami PHP frameworkkel folytatnám a sort (személy szerint a Zend Frameworköt ajánlanám) és ha még maradna kedved, akkor jöhetne a Java.
Köszönöm a segítséget!
Még egy kérdés jutott eszembe. Ahhoz mi kell, hogy responsive weboldal tudjak majd csinálni? Vagy az egy külön technika?
Nem muszáj szigorúan PDO-ra támaszkodva mysql+php kombóznod.
Tökéletes a mysqli_* is, csak mysql_* függvényeket ne használj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!