Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mérnök informatikus?

Mérnök informatikus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon érdekel engem a webprogramozás, és valamilyen szinten megy is(HTML,CSS,PHP,MYSQL, javascripttel még ismerkednem kell).

Minap megkérdeztem az infó tanárom, hogy szerinte érdemes lenne-e a webprogramozással foglalkozni a későbbiekben(már most tervezem, mivel jövőre fakt választásom lesz(9. osztályos vagyok)), és mégis jó lenne tudni, hogy mi legyen.

Azt mondta, hogy nagyon is érdemes, és hogyha komolyan gondolom a szándékot, akkor mérnök informatikusnak menjek, és onnan tudok továbbszakosodni Hálózat/Webes/Programtervezővé.

Nektek mi a véleményetek? Mérnök infóra menjek, vagy esetleg valakinek más vélemény?

Előre is köszönöm! :)

2015. febr. 11. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha a PHP vonalon akarsz elhelyezkedni, akkor igen, jó lehet a mérnök informatikus képzés.

Viszont ha úgy általánosan érdekel a programozás és nem ijedsz meg más nyelvektől sem, akkor a Programtervező informatikus (BSc) jobb választás lehet.

2015. febr. 11. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Mérnökinfóra járok több mint 2 éve, eddig semmiféle php nem volt. Törzsanyagban nagyon nincs is webprogramozás. Azt hogy milyen szak indul azt meg adott egyetem választja. Nem is minden félévben indul mindegyik pl.

Anno engem is érdekeltek ezek a dolgok, hogy html, php, css de ezek az informatikán belül eléggé belépő szintű dolgok. Most még gondolom van 2-3 éved a középsuliból, addig rengeteg dolgot meg lehet tanulni az informatikában. Tanulj, aztán majd elválik mi lesz, messze van még az a választás.

2015. febr. 11. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Én SZTE (szegedi) Programtervező Informatikán vagyok. Az itt lévő Mérnökinfó inkább hardware közeli dolog, azaz van fizika, robotika, elektronika és számos metszet az én szakommal.

Míg a programtervező informatikán inkább számítástudományi, szoftverfejlesztési témában van.

Adatbázisok 1 kurzuson a MySQL-t tárgyalja, és a kötelező programot akármibe meglehet írni. Java, C/C++ stb. A PHP-ról kompletten 1 órát (45percet) foglalkoznak vele.

Azaz sokkalta jobban jársz ha magadtól tanulod meg. Meg ahogy minden mást is, mivel felsőoktatásban nem verik beléd. Ott ha megtanulod, átmentél, ha nem nem. Ha meg megbuksz 3x kirugnak az egyetemről. Azt, hogy miből tanulod meg, az már teljesen más kérdés.

Amúgy WEB fejlesztésre nem csak a PHP lérezik. Én ezekről tudok: Ruby, Python, PHP, JavaEE

Meg, ha valaki nagyon megakarja valósítani, akkor C, C++, Assembly is jó. Csak ahhoz, már nagyon elborult elmének kell lenni. :D

2015. febr. 12. 09:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazából én a PHP, MYSQL témával foglalkozom a legtöbbet. CSS-hez, dizájnoláshoz semmi kreativitás, inkább a PHP érdekel. :) Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi!
2015. febr. 14. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!