Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Fejlődés webprogramozás terén?

Fejlődés webprogramozás terén?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves srác vagyok, és nagyon érdekel a webprogramozás. HTML,CSS,PHP,MYSQL-ben jártas vagyok, csak vannak problémáim.

Például: egy weboldalt template nélkül egyszerűen képtelen vagyok felépíteni. Egy alap menü rendszert (HTML kódot még simán megírom, csak CSS nem megy). Általában, ha gyakorlok, akkor 3 sávos oldalakat csinálok, de azokat csak template segítségével vagyok képes elkészíteni, hiába olvastam el 10-szer a menü css kódját, egyszerűen nem ragad meg bennem, hogy mire írjak és mit.

Magyarán: a CSS egyáltalán nem megy.

3 kérdésem lenne:

1)

Ki mivel szokott weboldal dizájnt készíteni? (legjobban a fekete-szürke weboldalak jönnek be)

(pl. ilyen: [link]

2) Hogy lehetne a leghatékonyabban gyakorolni a CSS-t?

3) Mi a 2014-2015-ös weboldalak legnépszerűbb dizájnja? (legyen az szín, vagy pl. abstract háttér stb..)

Válaszokat előre is köszönöm! :)

2015. jan. 19. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Én grafikussal szoktam designt készíteni. :) Ő adja a teljes buildet, aztán én elkészítem hozzá a backend és (rosszabb esetben) a frontend scripteket.

CSS-t úgy önmagában sosem gyakoroltam, nagyjából tudom hogy melyik elemnek milyen tulajdonsága van, ha valami nem jutna eszembe, akkor egy gyors keresés egyből segít.

Népszerű designokhoz nem szólnék hozzá, az a grafikus feladata.

2015. jan. 19. 16:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Az oké, csak nekem nincs grafikusom... :)
2015. jan. 19. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:

1. Grafikai tervet grafikussal, utána PSD -ből magam rakom össze HTML+CSS -el külsőt, notepad++ -ban.

2. Gyakorol-gyakorol-gyakorol alapón, + megnézel pár modern weboldalt, hogy az hogyan is épül fel.

3. 2015 -öt nem tudom, a 2014 -ben az Win8 "Stílusú" oldalakat kértek sokszor.

(Ehhez mondjuk nem kell nagy grafikai tudás, inkább csak szín komponálási érzék)

2015. jan. 19. 16:22
 4/8 Drone007 ***** válasza:

#1 van itt zavar rendesen ha a grafika alapján építed fel a backendet :)

Grafikusra nincs is szükséged, van psd forrás a neten bőven. Viszont ahgy Tibor is írta, ha nem megy, akkor gyakorolni kell. De csak azt tudod gyakorolni, amit ismersz, ezért azt tanácsolom, hogy szilárd alapismereteid legyenek a css működési elveiről. Mik azok az osztályok (class), azonosítók (id), mit jelent az öröklődés, ilyesmi.

[link]

A legjobb, ha egy letöltött template css-ét előveszed, és pontról pontra beazonosítod, hogy melyik szabály mit csinál, és hol.

A 2014-es év nagy dobása a reszponzív oldalad köztudatba emelkedése volt, a html5 és a css3 tesztje. A legnépszerűbbek az un. one-page oldalak voltak.

A 2015-ös év - ha hihetünk a szakiknak - ezeknek a technológiáknak a térnyerése lesz főként mobil és más "okos" eszközökön. A design egyre inkább a funkcionalitás felé halad (UX design), a letisztult átlátható, mindenféle csicsát mellőző felhasználóbarát "gondolkodó" felületek lesznek a kelendőek. Hogy ez grafikailag hogyan fog megjelenni az még nem tiszta, de már ma is vannak nagyon letisztult kézhezálló oldalak, amik irányt mutatnak. Pl: [link]

2015. jan. 19. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Nyilván nem a grafika alapján készül a backend, csak általában a grafika hamarabb van meg, mint a kód.
2015. jan. 20. 09:40
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 attól függ hogy mit értünk backend alatt.
2015. jan. 20. 09:42
 7/8 Drone007 ***** válasza:

#5 ez nem feltétlenül van így. Én évek óta ugyanazzal (persze folyamatosan fejlesztett) motorral hajtom meg a weboldalaimat, vagyis a backend már kész, amikor a grafika, sőt a sitebuild hozzám kerül.

#6 (ott a nevem, használd nyugodtan) A backend nem értelmezés kérdése. Ha nem tudod mi az, akkor kérdezz meg egy fejlesztőt. Az autó motorjáról sem gondolkozunk, hogy elvileg ez a motor... az elég nagy dilettantizmus lenne.

2015. jan. 20. 11:12
 8/8 anonim ***** válasza:

1 én csak úgy próbálkozok (kóddal) összehozni valamit, megnézek egy halom oldalt, próbálok ihletet szerezni.

2 én csak csináltam, amit megakartam csinálni. sokat olvastam soksok blogot, leírást. ha valamit nem tudtam/nem találtam elírást róla, akkor kerestem egy oldalt amin van olyan dolog, és megnéztem ott hogyan van.

2015. jan. 20. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!