Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogytudom azt megoldani, hogy...

Bambi88000 kérdése:

Hogytudom azt megoldani, hogy van egy számítógépem, én vennék egy .com os domain-t, és azt szeretném hogy a gépemről fusson a weboldal?

Figyelt kérdés

Nemtudom hogylehet megoldani, kérlek segítsetek.

Aki URL be beírja a címet, az az én gépemen lévő html,php fájlt nyissa meg. Így kéne.

2015. jan. 1. 23:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%

"Egyszerűen teljes gép kell a számolókapacitáshoz"

És mégis milyen oldalhoz kell ekkora teljesítmény,

tudod Te, hogy egy szerver mennyi oldalt tud kiszolgálni?

K**va sokat, ha alacsony látogatottságúak, és mint írtad csak Te használnád és feltételezzük max kb 10-20-n

De ha minden áron a saját gépedről akarod üzemeltetni akkor a válasz, Igen lehetséges akár még DHCP-s ről is persze akkor nem IIS kell hanem linux (de lehet windows is), apache, php, mysql, stb.

De senki nem fogja itt részletesen leírni mit hogyan kell beállítani mert egy rahedli leírást találsz a net-n róla,

egyébként pedig van ingyenes VPS is.

2015. jan. 2. 00:59
 12/24 anonim ***** válasza:
Én nem a kérdező vagyok, szóval nem is kértem hogy bárki írja le hogy hogyan kell összehozni. Egyébként meg ebben az esetben a szükséges számolókapacitás majdhogynem független a felhasználók számától. A sávszélesség már kevésbé, de teszteléshez elég lesz.
2015. jan. 2. 01:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Otthonról szeretnéd üzemeltetni, azzal vannak kis gondok...

Mint már írták dinamikus IP cím esetén ha változik, akkor lehet ismét domain eléréseket állítani, és várni míg a DNS kiszolgálók frissülnek.

Vagy lehet FIX IP -t rendelni, ami meg havi szinten már egy közepes VPS is meg van.

Aztán ott vannak még a lakossági internet szolgáltatásának korlátozásai.

Bizonyos szolgáltatások, nem érhetőek el, nem lehet beállítani, így nem tud teljesértékű szerverként funkcionálni.

Ilyen pl. ami igen nagy hátrány tud lenni, az hogy nem lehet SMTP szerver, így nem lehet küldeni - fogadni közvetlen leveleket róla, ha ez a funkció kell, mindenképp kell egy mail szervert üzemeltetni, amit max SSMTP -vel, vagy hasonló programokkal lehet megoldani...

Aztán ott van még hátránynak az üzemeltetés költsége.

Nem sokat eszik egy asztali PC, de ha 0-24 órában megy,

abból megint csak egy olcsóbb VPS kijönne...

Elméletben mi kell, ahhoz hogy otthonról üzemeltethess ilyent, a fentieken kívül!?

Lehet használni windows környezetben futóakat is, pl. WAMPP...

Én virtuális szervert telepítenék, hogy azért elkülönüljön a saját géptől, és csak SAMBA -n, hálózati meghajtóként csatolnám fel.

De ahány ház annyi sz*pás...

2015. jan. 2. 08:59
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem akarok most itt belemenni nagyon a vitákba, valóban okozhat gondot a dinamikus IP, de azért DHCP ide vagy oda manapság, a routerek sem szoktak lekapcsolódni, ezért nem is kapja meg csak úgy más az IP címedet. (Nekem 3 éve ugyan az.)

Illetve gyakran, ha kell, akkor vásárolható fix ip a szolgáltatóknál.

Plusz, IIS-nél ez lehet gondot okoz, oké, de ha egy router mögé teszed, a LAN-on lehet fix az IP-je (sőt, legyen is) és innentől kezdve csak a megfelelő portokat forwardolni kell.

Na és itt jön be a korlátozás. Igen, van port amiket korlátoznak a szolgáltatók, de ki kötelez arra, hogy mondjuk egy említett SMTP-t a 25-ös porton kezelj?

A routeren kintről a 80-ast is forwardolhatod bent a szerver 25-ös portjára akár. :)

A kliens beállításánál meg figyelni kell, hogy a külső címet és a megfelelő portod add be.

A legtöbb szolgáltatásbál, ha más porton fut, nincs gond, mert megadható a kliensekben a portszám.

Az eredeti kérdésre:

Mivel otthoni gépről van szó, valószínűleg van routered.

Tök jó, indátsd el a szerver programot, a szükséges protokat engedélyezd a gép tűzfalán, majd a routerben a "port forwarding" részben állítsd be őket szépen, hogy a kintről jövő kapcsolatok odataláljanak a szerveredhet.

(A neten van erről tonnányi leírás, nem részletezném...)

Ezek után a domainen egy A rekordba vedd fel a routered külső IP címét és kész is vagy.

DE ezek ellenére sem ajánlom ezt.

A gép sok áramot meg fog zabálni, ráadásul a feltöltésedtől függően gondok lehetnek a sávszélességgel is.

(Egy 1 vagy 5 megabites feltöltéssel mondjuk videókat streamelni nem túl könnyű dolog, vagy játékszervert kiszlgálni.... Ki tudja mik lesznek a terveid.)

Ha csak egy php fájlt kell kiszolgálni, akkor inkább egy sima webhostingot szerezz be, SOKKAL OLCSÓBB és egyszerűbb.

2015. jan. 2. 11:33
 15/24 anonim ***** válasza:

#14:

"Na és itt jön be a korlátozás. Igen, van port amiket korlátoznak a szolgáltatók, de ki kötelez arra, hogy mondjuk egy említett SMTP-t a 25-ös porton kezelj?"

át lehet rakni szerveren is akár a 26 -osra...

Nem a 25 -ös portal van a legnagyobb gond, hanem a szerverről a cél szerverre továbbításánál, ezt korlátozzák a szolgáltató...

(a 25 és többi port az csak kliens oldalon érvényes)

2015. jan. 2. 13:15
 16/24 anonim ***** válasza:
Igen, de ez is megkerülhető azért, bár most a válasz szempontjából ez lényegtelen.
2015. jan. 2. 13:19
 17/24 anonim ***** válasza:

100 szónak is egy a vége, mivel a kérdező ennyire nem ért hozzá így mindenképp egy VPS/DS a megoldás számára (bár szerintem az is magas neki), mivel úgyse fogja tudni megcsinálni teljes körűen egy otthoni szervert, megfizetni se fogja így felesleges neki kínlódni.

Egyébként aszem van a DHCP re egy kliens/szolgáltató és azzal már meglehet oldani akár az e-mail problémát is, régebben használtam én is ilyet csak már nem emlékszem a szolgáltatóra.

2015. jan. 2. 13:30
 18/24 anonim ***** válasza:
Én nézegettem a vps szervereket, de az én igényeimnek megfelelő szolgáltatás drágább mint amennyit az áramra és a hardverre költök.
2015. jan. 2. 14:31
 19/24 anonim ***** válasza:

"Aki URL be beírja a címet, az az én gépemen lévő html,php fájlt nyissa meg. Így kéne."

Fentebb már megírták mi kell hozzá: apache, php, mysql.

2015. jan. 2. 15:07
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha csak ideiglenes megoldásként kell, mert havernak akarsz mutatni valamit, vagy hasonlók, akkor fogod, feltelepítesz egy pl. apache szervert a gépre, adsz egy statikus IP-t a gépednek, routeren beállítod a megfelelő port forwardingot, és innentől már csak az ismerősödnek kell elküldeni a WAN IP-címedet, amivel ő a böngészőjéből eléri a weboldalt.

De erről is elég sok leírás van neten.

Ha veszel a szolgáltatótól fix IP-t, akkor egyszerűbb statikus oldalak állandó futtatására is alkalmas lehet.

Sőt, ha veszel még egy DLINK routert, akkor ingyen használhatod a dyndns szolgáltatását, amivel nem az IP-címet kell küldözgetni az embereknek, hanem lesz hozzá külön DNS átirányítás (pl.: enoldalam.ddns.com, vagy valami hasonló)

Ha csak ennyire kell, akkor ezért felesleges .com-os domain-t bérelni.

2015. jan. 2. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!