Miért nem működik a vendégkönyv? (php)
https://www.youtube.com/watch?v=tyuWqXPY4kE
A videóleírásban van egy link, ott vannak a fájlok. A videón működik, nekem viszont nem, hiába írok szöveget, nem rakja ki és a txt-t sem módosítja. És oda ahova azt kéne kiírnia amit beírok, a php utsó 1-2 szavát írja ( fclose($file);
?> ).
Mit csináljak hogy működjön? Még csak most kezdtem el tanulni a html-t szóval idáig még csak html-ben és css-ben próbálkoztam, php-vel nincs tapasztalatom.
Lehet le kell töltenem vmit először? Valahol olvastam vmi WIMP programokról, de nem nagyon vágtam mert angolul volt.
PHP egy szerver oldali nyelv.
Ahhoz hogy a PHP működjön kell egy program ami azt lefuttatja. WAMP, LAMP, XAMP...
(Amúgy sokkal jobb lenne ha adatbázist használná, megkönnyíti a későbbi dolgodat, ha már most az ismeretség elején megbarátkozol vele)
Ha még nem tanultál PHP-t és más programozási nyelvet, akkor elég merész dolog nekiugrani egy tutoriálnak, ami bedob a mély vízbe.
Ha meg akarsz tanulni programozni, akkor kezdőknek szóló leírásokat vagy könyvet keress! A könyv bár általában elavultabb a nyelv szempontjából, de a felépítése jobban átgondolt, mint a mindenféle leírásoké.
Ha egy vendégkönyvre van csak szükséged és nem akarsz programozni tanulni, akkor írd ki állásként, és valaki apróért megcsinálja!
Forráskóddal kérdezz, és akkor lehet valaki kiszúrja.
Mi van, ha nincs írási joga a PHP -nek a fájlon, ahová próbálnál írni ?
Azokat a tutorialokat amik fclose($file) -t használnak kerüld el. Olyan programozói technikákat tanulhatsz csak belőle, amiket jobb elfelejteni.
Én éles oldalra biztos nem tenném ki azt a vendégkönyvet, amit a videóban is látunk.
" de nem nagyon vágtam mert angolul volt."
Az informatika nyelve angol, ha nem tanulsz meg angolul és programozó szeretnél lenni nem lesz semmi esélyed.
Az is megoldás, ha keresel egy egyszerűbb vendégkönyvet, és megnézed hogy írták, és kutakodsz a neten a függvények után amiket használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!