Segítség! Vendégkönyv készítés?
Még nem teljesen (sőt...) vagyok otthon a kódok és a html, php stb. weblapok szerkesztésében, de most direkt kísérletezgetek eggyel, hogy megtanuljam (tehát most nem kellenek olyan válaszok, hogy előbb tanuld meg ezt és ezt, mert az nagyon nem lesz válasz a kérdésemre...). Tehát van ez a link:
ami elmagyarázza, hogyan kell egy teljesen egyszerű vendégkönyvet csinálni. Az sql adatbázisban meg is csináltam a táblázatot, de hogy a php fájlokat hova töltsem arról fogalmam. Valaki megtudná pontosan mondnai hogy azokat hova tegyem? Tudom, hogy egy hozzáértőbb embernek ez gyerekjáték, de valószínűleg nem azért kérdezem, mert profi vagyok és nincs jobb dolgom. Előre is köszönök minden ezzel kapcsolatos választ!
"ami elmagyarázza, hogyan kell egy teljesen egyszerű vendégkönyvet csinálni"
Egyszerű persze, egy alapszintű php fejlesztői tudással rendelkező személynek. Atól, hogy valamiről azt írják, hogy egyszerű, nem azt jelenti, hogy neked az, hanem hogy az írónak az volt.
A fájlok elhelyezése még csaknem is az alapvető php programozás része. Ráadásul a tutorial csak a kód belső részeit mutatja be, alapvető html és php ismeretek nélkül ez szinte semmit nem ér. Kb mintha egy fizikus azt magyarázná, hogy mennyire egyszerű a quantum-mátrix mezőbe protonpásztázással hibás aniongyököket keresni... pofonegyszerű pedig :) nekik lehet...
Nem akartam tiszteletlen lenni, sajnálom, ha megsértődtél rajta.
Megértem, hogy tanulni szeretnél, de ezt nem így kell. Egyrészt azzal nem tanulsz, mások által írt szkripteket szúrsz be a weboldaladba, másrészt a webfejlesztés tanulását az alapoknál kell kezdeni, nem lehet egyből a haladó szinttel kezdni.
Javaslom, hogy kezdetnek a html és css rejtelmeiben merülj el. és ha már jól megy, és statikus egyszerű weboldalakon keresztül már megismerted, hogy egy weboldalt hogy kell publikálni, akkor belevághatsz a programozási részek megtanulásába javascript vagy php nyelven keresztül.
Érdekes, hogy azt írtad (sic!) "nem kellenek olyan válaszok, hogy előbb tanuld meg ezt és ezt, mert az nagyon nem lesz válasz a kérdésemre...", ehhez képest beismered, hogy nem értesz a dolgokhoz. Mégis milyen tanácsot vársz? Bizonyos dolgokat meg kell tanulni, enélkül sajnos nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!