Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Segítség! Vendégkönyv készítés?

Segítség! Vendégkönyv készítés?

Figyelt kérdés

Még nem teljesen (sőt...) vagyok otthon a kódok és a html, php stb. weblapok szerkesztésében, de most direkt kísérletezgetek eggyel, hogy megtanuljam (tehát most nem kellenek olyan válaszok, hogy előbb tanuld meg ezt és ezt, mert az nagyon nem lesz válasz a kérdésemre...). Tehát van ez a link:

[link]

ami elmagyarázza, hogyan kell egy teljesen egyszerű vendégkönyvet csinálni. Az sql adatbázisban meg is csináltam a táblázatot, de hogy a php fájlokat hova töltsem arról fogalmam. Valaki megtudná pontosan mondnai hogy azokat hova tegyem? Tudom, hogy egy hozzáértőbb embernek ez gyerekjáték, de valószínűleg nem azért kérdezem, mert profi vagyok és nincs jobb dolgom. Előre is köszönök minden ezzel kapcsolatos választ!

2014. jan. 1. 15:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Most ugyan jól bevédted magad, hogy csak ilyen, meg ilyen válaszokat kérsz, de azért én csak megkérdezném, hogy egyáltalán tudod-e, hogy mit csinálsz, illetve hová kell neked a vendégkönyv? Hol is van neked pontosan adatbázisod, és hol kell, hogy megjelenjen a vendégkönyv? Eléggé hiányos az info.
2014. jan. 1. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Pedig erre egy választ lehet adni. Sokat kéne még tanulnod magáról az alap azituról, pl localhoat, mielőtt vendégkönyvet csinálsz.
2014. jan. 1. 16:30
 3/12 Drone007 ***** válasza:

"ami elmagyarázza, hogyan kell egy teljesen egyszerű vendégkönyvet csinálni"

Egyszerű persze, egy alapszintű php fejlesztői tudással rendelkező személynek. Atól, hogy valamiről azt írják, hogy egyszerű, nem azt jelenti, hogy neked az, hanem hogy az írónak az volt.

A fájlok elhelyezése még csaknem is az alapvető php programozás része. Ráadásul a tutorial csak a kód belső részeit mutatja be, alapvető html és php ismeretek nélkül ez szinte semmit nem ér. Kb mintha egy fizikus azt magyarázná, hogy mennyire egyszerű a quantum-mátrix mezőbe protonpásztázással hibás aniongyököket keresni... pofonegyszerű pedig :) nekik lehet...

2014. jan. 2. 08:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy sokat kell tanulnom, mint írtam ez az egész nekem arra szolgál hogy tanuljak és nem azért csinálom, hogy egy teljesen professzionális weblapot kapjak végeredményül. Ahhoz képest, hogy nagyon sok okoskodó választ kaptam a kérdéssel kapcsolatban mindenki annyit tudott írni, hogy tanulnom kéne majd elküldtetek melegebb éghajlatra. Végül is nyugodtan lehet kötekedni, kijelentettem hogy nagyon kezdő vagyok, de azt gondolom hogy mindenki indult valahonnan, és azt is leírtam hogyha csak ilyeneket tud valaki hozzászólni akkor lapozzon és hagyja figyelmen kívül az egészet. Nem sokat válaszolok a kérdésekre ezen az oldalon, de ha mégis, akkor normális hangnemben és úgy, hogy minél többet tudjak segíteni. Azért köszönöm hogy megtudtam: "Sokat kéne még tanulnod magáról az alap azituról, pl localhoat, mielőtt vendégkönyvet csinálsz." és "A fájlok elhelyezése még csaknem is az alapvető php programozás része. Ráadásul a tutorial csak a kód belső részeit mutatja be, alapvető html és php ismeretek nélkül ez szinte semmit nem ér. Kb mintha egy fizikus azt magyarázná, hogy mennyire egyszerű a quantum-mátrix mezőbe protonpásztázással hibás aniongyököket keresni... pofonegyszerű pedig :) nekik lehet..." végül is pontosan ezeket írtam le, és segítséget kértem. Valószínűleg nem értek a html-hez, de legalább a szövegértésem rendben van. Köszönöm a fáradtságot is, de azt hiszem egy kicsit az én felháborodásom is jogos...
2014. jan. 2. 10:37
 5/12 Drone007 ***** válasza:

Nem akartam tiszteletlen lenni, sajnálom, ha megsértődtél rajta.

Megértem, hogy tanulni szeretnél, de ezt nem így kell. Egyrészt azzal nem tanulsz, mások által írt szkripteket szúrsz be a weboldaladba, másrészt a webfejlesztés tanulását az alapoknál kell kezdeni, nem lehet egyből a haladó szinttel kezdni.

Javaslom, hogy kezdetnek a html és css rejtelmeiben merülj el. és ha már jól megy, és statikus egyszerű weboldalakon keresztül már megismerted, hogy egy weboldalt hogy kell publikálni, akkor belevághatsz a programozási részek megtanulásába javascript vagy php nyelven keresztül.

Érdekes, hogy azt írtad (sic!) "nem kellenek olyan válaszok, hogy előbb tanuld meg ezt és ezt, mert az nagyon nem lesz válasz a kérdésemre...", ehhez képest beismered, hogy nem értesz a dolgokhoz. Mégis milyen tanácsot vársz? Bizonyos dolgokat meg kell tanulni, enélkül sajnos nem megy.

2014. jan. 2. 12:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Pont, hogy az nem jó érv a dolog mellett, hogy tanulni szeretnél. Ha valaki abszolút nem ért hozzá, de NEM is akar, akkor úgyse fog érteni hozzá utána se, így joggal(khm) kérhetné a segítséget. De mivel te tanulni szeretnél, jó szándékkal azt válaszolták, hogy ne itt kezdd el. És igazuk van.
2014. jan. 2. 15:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Én ezt mind megértem, csak egy bibi van: nem ismertek személyesen, nem tudjátok hogy én hogy tanulok a legjobban és ehhez hasonlók. Mint írtam ez a weboldal pontosan csak azért készül, hogy tanuljak, ennyi az egész. Nem a nemtuommilyen kft hivatalos weboldalát, de még csak nem is egy személyes oldalt csinálok, ez egy próba, mert rengeteg mindent a gyakorlatban tudok megtanulni. Sőt, mindent így tudok a legjobban. A kérdésem annyi volt, hogy hova tegyem a php fájlokat, mert néha sajnos rettentő értetlen vagyok a legapróbb dolgoknál is, de már azóta rájöttem és nem nektek köszönhetően. Ez nem szemrehányás, de mindenki elkezdett magyarázni a php meg mindenféle kódolásról (elnézést hogy nem hivatalosan írok, ha valaki ebbe is belekötne) miközben annyi lett volna a válasz, hogy te hülye tedd ide vagy oda. Mindegy. Nem a kódot kérdeztem, nem azt hogy hogyan is írhatnék meg egy vendégkönyvet. Lehet hogy az is meglepő, de nem készülök programozónak/webmesternek/weblapkészítőnek és mint említettem (és említem is már sokadjára) nem akarok profi weboldalt sem, ez HOBBI, ha lehet így fogalmazni. Nem vagyok sértődékeny, csupán kiábrándító hogy ilyenek az emberek. Persze ti sem akartatok rosszat, csak megszoktátok hogy válasz helyett nagy okosan beírkáljátok: "meg kell tanulni". Egy probléma van: sokszor nem ez a kérdés, tényleg nem. De van egy olyan érzésem hogy hiába magyarázom.
2014. jan. 2. 21:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Én értem, hogy mit mondasz, de nincs igazad. Most komolyan, ez az egész kérdés úgy hangzott, mintha valaki programkódot akarna írni, de nem tudja, hogy az enterrel kell sort emelni. Az ilyennek mit válaszolnál?
2014. jan. 2. 22:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, a megérzésem jó volt..nem vitázok, legyen igazad, csak ha megértetted volna amit írok akkor nem ezt írtad volna. Teljesen úgy hangzott, sajnálom hogy másképp nem tudtam leírni. De ez az oldal nem azért van hogy szépen kioktassunk mindenkit, mert véletlenül többet tudsz a másiknál, hanem hogy segíts. Még meg is értettem volna ezt a hatalmas felháborodást a "programkódok szakértői" részéről, ha nagyon nyomi módon tettem volna fel a kérdést. Alapvető dolgot kérdeztem ez tény, de mint írtam rájöttem hogy igazából egy olyan dologról volt szó, amit egyébként tudtam, csak rossz szokásom az értetlenkedés. Csak annyi a mondanivalója a kisregényeimnek, amit leírok hogy nem azt kérdeztem: Szerintetek sokat kell még tanulnom? De sok kérdésnél látom, hogy válaszra sem méltatjátok az embert, hanem könnyebb odabiggyeszteni egy "sokat kell még tanulnod, nézz utána ennek" mondatot. De úgy látszik tényleg nem értitek amit írok. És hogy miért? Mert meg sem akarjátok érteni. Ha már a tanulásról van szó, azért hál istennek vannak segítőkész emberek, akik nem lenézően annyit írnak mint ti, hanem áldoznak az idejükből. Ha nincs idegzetetek vagy időtök akkor inkább ne is írjatok. Ezzel az erővel az utcán bárkit megkérdezhettem volna, hogy nem-e tudna segíteni... de részemről a dolog már le van zárva. Ezeket csak azért írom, mert nekem más a jó válasz fogalma, legalábbis úgy látszik.
2014. jan. 3. 13:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Azon túl, hogy sokat kell még gyúrni a dolgot, most már azt is megtudtuk, hogy milyen érzékeny a kis lelked. De hát ez van, ásd bele magad.
2014. jan. 3. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!