Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A PHP programozásban a session...

Dadan20 kérdése:

A PHP programozásban a session_id érték, az mennyire fix? Szóvel meddig őrzi meg a PHP ezt az értéket?

Figyelt kérdés
Illetve van olyan ehhez hasonló mező, érték, amivel én meg tudom kölönböztetni a felhasználókat? Gondolom a PHP is valami alapján külön tudja kezelni az összes látogatót vagy tévedek?
2014. nov. 25. 12:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Igen én irtam a 15öst, amivel nem mondok ellen magamnak. Igen, azzal jol megoldhato amire te is ramutatsz, de minden bongeszo sajat suti keszletet hasznal. Nem lat be az egyik a masikba. A 15os hsz-em es a legutobbi emiatt, NEM ellentmondasos.
2014. nov. 26. 11:59
 22/26 anonim ***** válasza:
Tovabba ha kerdezo, nem akar regisztraciot, akkor maga a kerdezo valositja meg azt valamilyen formaban. Azaz regisztracio mindenkeppen lesz, csak nem felhasznaloi oldalrol, hanem mas uto modon rendszeren belul. Azaz a "regisztracio nelkul"-i megoldas alapbol lehetetlen.
2014. nov. 26. 12:02
 23/26 anonim ***** válasza:

"Nah meg böngesző függő is a session téma. Mert ha most egy firefoxal meg chromeot használók akkor mind2 alapból más más session azonosítót kap."

Így még mindig jó megoldás a session ehhez a problémához?

Szerintem nem.

Sőt, szerintem te el sem olvastad a korábbi hozzászólásokat.

Leírom már legalább másodjára:

- a kérdező nem szeretne beléptetést (felhasználónév + jelszó)

- 4 eszközt szeretne beengedni automatikusan

A saját kérdésem hozzád már harmadjára:

Jó, hasznájlunk sessiont.

Hogyan döntöd el legelőször, hogy beengeded-e?

(Beléptetés nélkül, ahogy a kérdező szeretné.)

"Tovabba ha kerdezo, nem akar regisztraciot"

Beléptetést nem akar.

Regisztrációt hol írtam?

"Felhasználónév/jelszó-s beléptetés nem jöhet szóba.

Valami MAC-adress-hez hasonló "ID" kellene, ami nem változik, és nem törlődik. " (#4)

2014. nov. 26. 12:08
 24/26 anonim ***** válasza:

"Valami MAC-adress-hez hasonló "ID" kellene, ami nem változik, és nem törlődik."

Ha ez a cél, akkor egy külön program ami mint egy "Licens" kód alapján azonosítja az eszközt. Más megoldás nem nagyon tudok mondani.

2014. nov. 26. 16:42
 25/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszi szépen a kimerítő infókat.

Igen, a lényeg az lenne ,hogy egy helyi hálózaton működjön a dolog, és lehetőleg felh. jelszó "beléptetés nélkül.

2014. nov. 27. 09:20
 26/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

az alábbi működő megoldást találtam:

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

// don't miss to use escapeshellarg(). Make it impossible to inject shell code

$mac = shell_exec('arp -a ' . escapeshellarg($ip));

// can be that the IP doesn't exist or the host isn't up (spoofed?)

// check if we found an address

if(empty($mac))<

/span><

span class="pln" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 14px; vertical-align: baseline; color: rgb(0, 0, 0); background: transparent;"> {

die("No mac address for $ip not found");

}

// having it

echo "mac address for $ip: $mac";

2014. dec. 9. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!