Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A PHP programozásban a session...

Dadan20 kérdése:

A PHP programozásban a session_id érték, az mennyire fix? Szóvel meddig őrzi meg a PHP ezt az értéket?

Figyelt kérdés
Illetve van olyan ehhez hasonló mező, érték, amivel én meg tudom kölönböztetni a felhasználókat? Gondolom a PHP is valami alapján külön tudja kezelni az összes látogatót vagy tévedek?
2014. nov. 25. 12:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Amíg lenem jár, vagy be nem zárja a böngészőt.

és a $_SERVER["PHPSESSID"] alapján pedig betudod azonosítani.

2014. nov. 25. 13:02
 2/26 Tengor ***** válasza:
Röviden: a session időtartama a szerver beállításaitól függ. A $_SESSION változóba tetszőleges értéket tudsz eltárolni. Tehetsz oda felhasználó ID-t, de akár felhasználó objektumot is, ami jól esik.
2014. nov. 25. 13:02
 3/26 anonim ***** válasza:

A "session", mint ahogyan a jelentése is utal rá, egy "munkafázis" időre tárolja az értékeket, azaz pl, amíg be nem zárod a böngészőprogramot.

Hogy akarod megkülönböztetni a felhasználókat, ha csak ideiglenesen, akkor a cookie-kat szokták használni, annak az időtartamát meg be tudod állítani, azaz ha kilépsz a böngészőből és vissza, de a cookie időtartama még nem járt le, akkor is tárolja az értéket, amit belementesz... ...hacsaknam közben törlik a böngésző cache tárolóját!

2014. nov. 25. 13:06
 4/26 A kérdező kommentje:

És van olyan érték, ami kvázi "végtelenségig" megmarad ?

A gondom az, hogy valahogy kellene nekem egy olyan érték, azonosító, amivel minden egyes "felhasználót", külön tudok azonosítani.

Gyakorlatilag egy belső kis hálózatban, fut egy vindows-os gépen egy APACHE szerver, php-vel.

Az kellene megoldani, hogy ezen a hálózaton a \\localhost\index.php oldalt, csak 4 db előre megadott eszköz tudja megnézni.

Felhasználónév/jelszó-s beléptetés nem jöhet szóba.

Valami MAC-adress-hez hasonló "ID" kellene, ami nem változik, és nem törlődik.

Van ilyen?

2014. nov. 25. 13:10
 5/26 anonim ***** válasza:

Kapásból ami eszembejut:

Fix IP címeket adsz az eszközöknek (ez macerás kicsit) és azokra szűrsz.

A MAC címet szerintem nem éri el, de megpróbálok utánajárni.

2014. nov. 25. 13:21
 6/26 A kérdező kommentje:

MAC cím én tudomásom szerint sem elérhető.

FIX ip-n is gondolkodtam, de az sem olyan "jó" megoldás.

Legrosszabb esetben marad az, de valami szebb, jobb megoldás kellene

2014. nov. 25. 13:22
 7/26 Tengor ***** válasza:
A felhasználók a saját gépükbe bejelentkeznek?
2014. nov. 25. 13:28
 8/26 A kérdező kommentje:
Tablet lenne a célszerszám... :(
2014. nov. 25. 13:29
 9/26 anonim ***** válasza:

Én maradnék a fix IP címeknél (a 4 céleszköz esetén).

Most jutott eszembe, hogy elvileg ezt routerben is meg lehet tenni, így csak a 4 MAC címet kell előbányászni. Aztán a céleszközökön nem kell semmit buherálni.

2014. nov. 25. 13:39
 10/26 A kérdező kommentje:

Igen ez is nagyon jó ötlet, köszi szépen.

Ezzel is csak az a "baj", hogy így nem tudom ezeket a beállításokat a web oldalon keresztül kezelni a saját admin felületén.

Így pl egy egy eszköz csere esetén több helyen kell beállításokat megcsinálni.

Nem rossz, csak az egyszerűségre törekszem, és tudom, hogy az ottani "rendszergazda" sem nagy számítógép zseni... :)

2014. nov. 25. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!