Programozásban (szakirodalomban) mit jelöl ha két érték között a "Triple bar" három-vonalból-álló egyenlőség szerepel?
Figyelt kérdés
Pl ez:
1 [TRIPLE BAR] sizeof(char)
Ahol az 1 és sizeof(char) közt az a jel áll ami a kérdésben szerepel. De pontosan mit jelent ez ha számítástechnikában/programozásban van? Mert gondolom megvan a jó oka h nem sima = jelet teszik ki.
Nagyon hálás lennék, köszönöm, üdv
2012. okt. 30. 19:04
1/4 anonim válasza:
Számelméletben a kongruenciát jelenti, de kódban még sohasem találkoztam ilyennel, ilyen operátor a nyelvek 99%-ában nem létezik :D
Esetleg mutass már valami kódot, ahol ezt láttad, mert eléggé hihetetlen számomra :)
2/4 A kérdező kommentje:
Programozási szakirodalomra gondoltam, nem programozási forráskódra, valóban nem fogalmaztam a legjobban :D Leírásból vettem a példát, nem forráskódból. Tehát az érdekelne h egyenlőséget takar vagy vmi mást?
2012. okt. 30. 21:56
3/4 iostream válasza:
Gondolom azért használják ezt, mert az = a C-szintaktikájú nyelvekben az értékadás operátor, az ==-höz meg gyávák.
Az 1 == sizeof(char) egy olyan kifejezés, ami true-ra értékelődik ki (vagy 1-re, ha C-ről beszélünk), tehát a nyelv keretein belül is értelmes.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen, üdv
2012. okt. 31. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!