Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » WordPress beállítása saját...

WordPress beállítása saját domain alá + DNS beállítás (Hogyan? )

Figyelt kérdés
2014. nov. 2. 22:15
 1/4 A kérdező kommentje:

Van egy WordPress oldalam egy szolgáltatónál pl. a www.tarhelyszolgaltato.com/azenhonlapom címen.

Vettem egy saját domaint egy másik szolgáltatónál pl. www.sajatdomainem.com

Szeretném elérni, hogy az oldalam az új domain alatt jelenjen meg.

Ha jól tudom, akkor az alábbi lépéseket kell végrehajtanom.

A kérdésem itt az lenne, hogy helyesen tudom-e? Esetleg van még valami, amit be kell állítanom?

1. lépés

A WordPress adatbázisában módosítom a "www.tarhelyszolgaltato.com/azenhonlapom" címeket az "www.sajatdomainem.com" címre,

illetve a wp-config.php állományban.

2. lépés

Megkérem a tarhelyszolgaltato.com céget, hogy a régi cím helyett a webszerveren a megfelelő mappához állítsa be

a "www.sajatdomainem.com" címet és kérek tőlük egy IP címet. Ez megosztott tárhely, tehát valószínűleg ugyanaz lesz mint eddig.

3. lépés

Megkérem a domaint kezelő céget, hogy a domaint irányítsa a megadott IP címre.

Lehetőleg állítson be két "A" rekordot a "www.sajatdomainem.com" címre és a "sajatdomainem.com" címre.

Így kell csinálni? Vagy kihagytam valamit?

2014. nov. 2. 22:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Kb így igen, de a legtöbb esetben nem kell kérni, mert te magad is meg tudod csinálni az adminisztrációs felületeken.
2014. nov. 2. 22:45
 3/4 Drone007 ***** válasza:
A legjobb, ha segítséget kérsz a jelenlegi tárhelyszolgáltatód supportján keresztül. Ők tudják a legjobban, hogy milyen beállításokat kell elvégezned, hogy a jelenleg futó oldalad az új domainen hogyan fog működni, és milyen beállításokat kell elvégezned.
2014. nov. 3. 09:41
 4/4 horbeni ***** válasza:
egyébként a frame -s vagy cnemes beállítással ha a domained átirányítod a szolgáltatódhoz mennie kell
2014. dec. 31. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!