Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan működik a webszerver...

Hogyan működik a webszerver bérlés?

Figyelt kérdés
Ha bérlek egy szervert, akkor azt egy szerverteremben elhelyezik? A tulajdonos tartja karban? Ha pl. 500gb-os szervert bérlek akkor, azokat én tovább értékesíthetem(webtárhelyszolgáltatás)? Akkár gigabájtonként?
2014. okt. 31. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy hol és hogyan bérelsz.

De általában azok virtuális gépek.

2014. okt. 31. 17:10
 2/4 Drone007 ***** válasza:
72%

Igen, van rá lehetőség, hogy a bérelt szervert osztott erőforrásként továbbértékesítsd, de ennek komoly jogi és szakmai feltételei vannak.

[link]

Nagyobb üzlet esetén (több mint száz előfizető esetén) inkább szerver hosztingban kell gondolkodni, bár ennek még komolyabb szakmai feltételei vannak, és még drágábbak a tárgyi eszközök.

2014. okt. 31. 17:55
 3/4 b4r4thg ***** válasza:

A tárhelyeu-nál, amit Drone linkelt, van olyan lehetőség, hogy ők tartják fenn neked, ők menedzselik, frissítik.

Annak meg szerintem nincs jogi akadálya, hogy továbbadd arról a tárhelyet.

2014. okt. 31. 18:00
 4/4 Drone007 ***** válasza:
Én nem is jogi akadályt írtam, hanem komoly jogi feltételt vagyis, ha üzletszerűen csinálja a kérdező, ahhoz vállalkozás kell. De sem szerverbérlet, sem szerverhoszting esetén megoldható. Sok kisebb cég csinálja így egyébként: 10-20 weboldalt hosztolnak, többnyire azokat, amiket ők készítettek. Így a vevőnek nem kell tárhelybérléssel, domainvásárlással törődnie, az a weboldalt gyártó cég elintézi nekik.
2014. nov. 1. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!