Hogyan működik a webszerver bérlés?
Figyelt kérdés
Ha bérlek egy szervert, akkor azt egy szerverteremben elhelyezik? A tulajdonos tartja karban? Ha pl. 500gb-os szervert bérlek akkor, azokat én tovább értékesíthetem(webtárhelyszolgáltatás)? Akkár gigabájtonként?2014. okt. 31. 16:48
1/4 anonim válasza:
Attól függ hogy hol és hogyan bérelsz.
De általában azok virtuális gépek.
2/4 Drone007 válasza:
Igen, van rá lehetőség, hogy a bérelt szervert osztott erőforrásként továbbértékesítsd, de ennek komoly jogi és szakmai feltételei vannak.
Nagyobb üzlet esetén (több mint száz előfizető esetén) inkább szerver hosztingban kell gondolkodni, bár ennek még komolyabb szakmai feltételei vannak, és még drágábbak a tárgyi eszközök.
3/4 b4r4thg válasza:
A tárhelyeu-nál, amit Drone linkelt, van olyan lehetőség, hogy ők tartják fenn neked, ők menedzselik, frissítik.
Annak meg szerintem nincs jogi akadálya, hogy továbbadd arról a tárhelyet.
4/4 Drone007 válasza:
Én nem is jogi akadályt írtam, hanem komoly jogi feltételt vagyis, ha üzletszerűen csinálja a kérdező, ahhoz vállalkozás kell. De sem szerverbérlet, sem szerverhoszting esetén megoldható. Sok kisebb cég csinálja így egyébként: 10-20 weboldalt hosztolnak, többnyire azokat, amiket ők készítettek. Így a vevőnek nem kell tárhelybérléssel, domainvásárlással törődnie, az a weboldalt gyártó cég elintézi nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!