Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Biztonságos a weboldalam?

Biztonságos a weboldalam?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy cég számára készítettem egy weboldalt, viszont a biztonság részhez nem nagyon értek. Aki ért pl az SQL Injectionhoz vagy hasonló okosságokhoz megpróbálhatná feltörni és jelezni hogy jutott be.

Az oldal címe: [link]

2014. okt. 22. 13:59
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"$query = mysqli_query($connection,"SELECT * FROM users WHERE Username = '$username'")"

Oké, ez úgy sz*r ahogy van és akkor finoman fejeztem ki magam.

A kérdésre NEM, egyáltalán nem biztonságos az oldalad.

Jó jel, hogy legalább mysqli-t használsz, de ez tipikus példája a ROSSZ használatának.

(A weboldal "minőségét" már inkább nem is véleményezem.)

2014. okt. 22. 23:43
 32/34 Drone007 ***** válasza:
74%

Először is, próbáld átírni a lekérdezéseket, hogy a mysqli objektum-jellegű lekérdezéseivel működjön, sok kellemetlenségtől megkíméled magad, és még tanulsz is.

Az sql injection ellen mysqli esetében a mysqli-real-escape-string funkcióval védekezhetsz:

[link]

Alul példák is sorakoznak.

Persze a legtökéletesebb az lenne, ha PDO-t használnál. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de ha megtanulod a logikáját, akkor nagyon egyszerű a használata.

[link]

Captcha: a képes, karakterpötyögő captcháknak lejárt az idejük. A legtöbb törhető programmal, ráadásul a látogatók utálják, ha nem bírnak valamit kibetűzni, ezért én inkább a slider-captchát javasolnám. Egyszerű, gyakorlatilag annyira törhető csak, mint a mögöttes php, és a látogatók se szenvednek miatta.

[link]

2014. okt. 23. 10:45
 33/34 A kérdező kommentje:
Először is köszi a választ Drone. Én úgy hallottam, hogy a PDO lassabb mint a mysqli nem? De, rendben megtanulom és azt fogom használni :) Köszi mindenkinek.
2014. okt. 23. 14:57
 34/34 anonim ***** válasza:

"Persze a legtökéletesebb az lenne, ha PDO-t használnál."

Minek?

A Mysqli és a PDO között pusztán kb annyi a különbség, hogy a PDO több DB-t kezel, de cserébe a mysqli gyrosabb.

Igen kérdező ebben igazad van, de valamit valamiért. Van amikor a gyrosabb db kezelő többet tod hozni, mint amit a PDO miatt veszítesz.

2014. okt. 23. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!