Hogy lehet egy szerveroldali programnak küldeni az űrlapot a honlapomról, ami elküldi nekem e-mailba az értékeket?
Szeretnék egy űrlapot készíteni a honlapomra amit ha kitölt a látogató, azt feldolgozza egy program, és elküldje nekem e-mailba. Ha a < form action=" ">-ba az e-mailomat írom akkor meg akarja nyitni a böngésző az alapértelmezett e-mail küldö programot amivel nem érem el a célom.Azt szeretném hogy a kitőltött űrlapot ( mint megrendelést ) a kiválasztott értékekkel megkapjam e-mail-ba.
Köszönök minden segítséget!!!
Megírsz PHP ben egy email küldő scriptet ahol alapból azt a címet adod meg ahova akarod küldeni, a szükséges formázásokkal eggyütt.
Az ürlapról érkezet adatokat változóként átadod az e-mail elküldendő részéhez.
Form action részben pedig meghívod az emailküldő oldaladat.
PL: < form action="email_kuld.php" method="post">
Ha van az ürlapon egy beviteli meződ pl:
<input type="text" name="emberneve" value="">
a beviteli mező neve (azonosítója) ezesetben "emberneve"
az értéke pedig az lesz amit a felhasználó az ürlapon oda beírt.
Az emai feldolgozó oldalnak ugy tudod átadni ezt az értéket, hogy:
$_POST[emberkeneve]
ezt azt fogja eredményezni, hogy ide bekerül az az adat amit a felhasználó beírt az ürlapra.
tehát a változó tartalmát fogja beilleszteni.
A legegyszerübb mail függvény:
<?php
mail ("emailcimed@szolgaltato.hu",
"Levél tárgya",
"Ez lesz a levél tartalma ahova beillesztheted az előző változót "
felhasználó neve: print("$_POST[emberkeneve]");
,"From: honnan@emailcim.hu(Felado Ember)");
?>
Kedvedre bővítheted.
Ettőlmár sokkal újabb és jobb email küldő scriptek léteznek, én régebben ezt tanultam, de nem használtam
viszont teszteléskor működött.
Lényeg, hogy a weboldal ahol használod támogassa a PHP scriptek futását.
heylbítem előző ember hszét
<?php
mail ("emailcimed@szolgaltato.hu",
"Levél tárgya",
"Ez lesz a levél tartalma ahova beillesztheted az előző változót
felhasználó neve: ".$_POST[emberkeneve]."
,"From: honnan@emailcim.hu(Felado Ember)");
?>
levelező kliensprogramot nem fog megnyitni, ha elrontasz valamit a kódban akkor legfeljebb hibaüzenetet kap a böngészőben.
Mielőtt kilőnéd élesbe felhasználóknak, teszteld le magad is több variációval.
Na meg eleve jó lenne tanulnod, PHP alapismereteket hogy legyen valami fogalmad az egészről.
Előzőnek köszönöm a javítást, ezekszerint nem kell kiiratni? Mert amikor GET-el adtam át értéket bevitelimezőnek akkor ott nem elég volt a változót átadni, de ki is kellett iratni a tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!