Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet egy szerveroldali...

Hogy lehet egy szerveroldali programnak küldeni az űrlapot a honlapomról, ami elküldi nekem e-mailba az értékeket?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy űrlapot készíteni a honlapomra amit ha kitölt a látogató, azt feldolgozza egy program, és elküldje nekem e-mailba. Ha a < form action=" ">-ba az e-mailomat írom akkor meg akarja nyitni a böngésző az alapértelmezett e-mail küldö programot amivel nem érem el a célom.Azt szeretném hogy a kitőltött űrlapot ( mint megrendelést ) a kiválasztott értékekkel megkapjam e-mail-ba.

Köszönök minden segítséget!!!

2010. jan. 23. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Megírsz PHP ben egy email küldő scriptet ahol alapból azt a címet adod meg ahova akarod küldeni, a szükséges formázásokkal eggyütt.

Az ürlapról érkezet adatokat változóként átadod az e-mail elküldendő részéhez.

Form action részben pedig meghívod az emailküldő oldaladat.

PL: < form action="email_kuld.php" method="post">

Ha van az ürlapon egy beviteli meződ pl:

<input type="text" name="emberneve" value="">

a beviteli mező neve (azonosítója) ezesetben "emberneve"

az értéke pedig az lesz amit a felhasználó az ürlapon oda beírt.

Az emai feldolgozó oldalnak ugy tudod átadni ezt az értéket, hogy:

$_POST[emberkeneve]

ezt azt fogja eredményezni, hogy ide bekerül az az adat amit a felhasználó beírt az ürlapra.

tehát a változó tartalmát fogja beilleszteni.

A legegyszerübb mail függvény:

<?php

mail ("emailcimed@szolgaltato.hu",

"Levél tárgya",

"Ez lesz a levél tartalma ahova beillesztheted az előző változót "

felhasználó neve: print("$_POST[emberkeneve]");

,"From: honnan@emailcim.hu(Felado Ember)");

?>

Kedvedre bővítheted.

Ettőlmár sokkal újabb és jobb email küldő scriptek léteznek, én régebben ezt tanultam, de nem használtam

viszont teszteléskor működött.

Lényeg, hogy a weboldal ahol használod támogassa a PHP scriptek futását.

2010. jan. 23. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:

heylbítem előző ember hszét

<?php

mail ("emailcimed@szolgaltato.hu",

"Levél tárgya",

"Ez lesz a levél tartalma ahova beillesztheted az előző változót

felhasználó neve: ".$_POST[emberkeneve]."

,"From: honnan@emailcim.hu(Felado Ember)");

?>

2010. jan. 26. 09:06
 3/4 A kérdező kommentje:
OK! köszönöm, és ha ezt beillesztem a kódba akkor ha kitölti a honlapomon az űrlapot a kliens akkor nem fog neki e-mail ablakot megnyitni a böngészője? Hanem akkor a kitöltött űrlapot elküldi nekem?
2010. jan. 27. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:

levelező kliensprogramot nem fog megnyitni, ha elrontasz valamit a kódban akkor legfeljebb hibaüzenetet kap a böngészőben.

Mielőtt kilőnéd élesbe felhasználóknak, teszteld le magad is több variációval.

Na meg eleve jó lenne tanulnod, PHP alapismereteket hogy legyen valami fogalmad az egészről.

Előzőnek köszönöm a javítást, ezekszerint nem kell kiiratni? Mert amikor GET-el adtam át értéket bevitelimezőnek akkor ott nem elég volt a változót átadni, de ki is kellett iratni a tartalmát.

2010. jan. 27. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!