Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért baj az atw-es oldal?

Miért baj az atw-es oldal?

Figyelt kérdés

Valaki csinál atw-n oldalt,saját maga az aloldalakat,css-t,hátteret.

De shit,mert atw-s.

Nem jobb az atw-s egy referenciának,mint pl. mindenkilapja.hu? Szerintem jobb,mert nem kattingatásokkal van meg az oldal.

2014. okt. 8. 11:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

több malware listán is szerpel az users.atw.hu

így azok akik ilyen védelmet használnak, csak annyit fog maximum látni, hogy az oldal veszélyes...

2014. okt. 8. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha üzleti dologra érted, akkor azért szokták mondani, mert a free hostingok, komolytalanságot sugallják, ahogy ha van egy cég és freemail email címet tüntet fel.

Egy saját domain 1000 ft/év, egy VPS havi 2000 ft.

És annyi weboldalt futtathatsz saját subdomainen amennyit nem szégyelsz...

2014. okt. 8. 12:00
 3/12 A kérdező kommentje:

Persze,nem én tolnám fel a malware-t az atw-re.

Az atw-re nem üzlet miatt rakom fel az oldalam.

Fizetni még nem akarok,így marad pl. az atw.

Ha lenne valamilyen vállalkozásom,akkor gonxolom egy saját domaint választanék.

2014. okt. 8. 12:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem baj.
2014. okt. 8. 12:15
 5/12 anonim ***** válasza:

saját felhasználásra jó (lenne).

csak az a csúnya users.atw.hu ne lenne malware listán.

sajnos szét szemetelték, csúnyaságokkal a domaint.

ha hobbidologra kell, ott van még a fw.hu, meg uw.hu is.

2014. okt. 8. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

Tudod, sokat számít, hogy mi mennyire "menő" vagy "ciki".

Az ingyenes oldalak - különösen az atw, a mindenkilapjáról, lapunk.hu-ról, és egyéb összekattogatós szolgáltatásokról nem is beszélve - nem tartoznak a "menő" kategóriába. Ettől persze technikailag lehet, hogy sokkal jobb, mint sok saját domainen üzemeltetett weboldal, de maga az, hogy nincs saját domain neved, és ingyenes szolgáltatónál lakozik az oldalad, az "ciki". Ne kérdezd az okát, ez a közvélekedés.

Mint ahogy a levelezőerndszereknél is. A GMail nem ciki, mivel nagyon trendi. Az egyedi, vállalati e-mail címek meg ugye komolyságot sugallnak, és mennyire menő már, ha van saját céges e-mail címed. Aztán közben meg lehet, hogy egy indamail, de még egy freemail is simán kenterbe verné azt a saját e-mail szervert. (Láttam erre már példát.) De mégis, ha valami "saját", akkor az menő.

2014. okt. 8. 13:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
(saját domaines mail címet lehet gmailre is irányítani, tehát gyakorlatilag gmail rendszerén belül és szolgáltatásaival tudja saját domaines címét kezelni)
2014. okt. 8. 13:35
 8/12 Drone007 ***** válasza:
80%

Az atw sokkal jobb, mint a mindenkilapjás szörnyűség, de ettől még nem jó nyilván. Az csak egy dolog, hogy a malware listán rajta figyel, de maga az ahogyan publikálja az oldalt, az is izléstelen (iframe kereten belül).

Helyette én inkább a hostingert javaslom, ha már mindenképp ingyen akarod megoldani a dolgot. Ott legalább 10-20 féle domainből válogathatsz, hogy hogy jelenjen meg az oldalad, plusz valóban aldomain-re rakják ki az ingyenes tárhelyet, és nem iframe-be.

Persze az ideális az lenne, ha bérelnél tárhelyet, és domaint. Ezt manapság már 500-1000 Ft/hó körül megteheted. És így nem "ciki" a weboldalad.

A menő/ciki kérdéshez pár apró gondolat:

1. a google mailt az emberek többsége nem azért használja mert menő. Aki ezért használja, az nem ember (durvábbat gondoltam, de az nem tintatűrő...)

2. a cégek nem azért nem aldomainen tartják a weboldalaikat mert az ciki, hanem azért mert erőforrásokra és szolgáltatásokra van szükségük, és nem menőzni akarnak (kivéve az apple-t :P )

3. ha ennyire fontos neked kedves Simon, hogy menő dolgokkal foglalkozz, húzzál ki amerikába, mostanában nem menő Magyarország...

(húdefeltudnakbaszniazilyenostobaemberek)

2014. okt. 8. 14:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves Drone, úgy látom, gondjaid akadtak az írásom értelmezésével.

Ha neked ebből az jött le, hogy számomra az elspdleges szempont, hogy valami "menő" legyen, akkor vagy a szövegértéseddel van baj, vagy el sem olvastad, amit írtam. Pont én nem az a fajta vagyok, aki azért dönt valami mellett, mert az "menő".

Viszont az emberek nagy részénél ez igen is szempont.

Ráadásul az állításaid sem helytállóak.

A GMailt valóban nem CSAK azért használják, mert menő. De kétségtelen, hogy ez nagyon sokat dobott a népszerűségén.

Azt sem állítottam, hogy a céges levelezés létezésének egyetlen oka, hogy menőzni akarnak. De amikor tonnaszámra találkozik az ember pár fős kisvállalkozásokkal, ügyvédi irodákkal, orvosokkal, oktatási intézményekkel, ahol feltelepíttetnek a főnök gyerekének a haverjával egy Ubuntut (ami aztán soha nem lesz frissítve), arra egy default beállításokkal üzemelő Courier szervert, majd a szervergépet beteszik az iroda sarkába, ahol aztán évekig senki nem néz rá. Persze szünetmentes tápegységről hallani sem akarnak, áramszünetek után van, hogy akár napokig áll a szerver, arról nem beszélve, hogy biztonsági frissítések soha nem lesznek rajta telepítve.

Valóban, ez esetben tényleg logikus oka van, hogy nem például az internetszolgáltató által biztosított címet használják.

Mielőtt még megint megpróbálod a szavaimat kiforgatni: olvasd el mégegyszer, sehol nem írtam, hogy mindenhol ez lenne az indok. Nyilván tök bugyután nézne ki, ha mondjuk a TESCO felsővezetői freemailes címeken leveleznének. De az írásom nem is erről szólt, csupán arról, hogy sokan tényleg csak azért állítanak fel egy rosszul feltelepített, elhanyagolt mailszervert, hogy menőzzenek vele.

De igazán nem is tudom, miért pazarlom az energiámat az ilyenekre. Unalmas már, hogy mindig akad egy kötekedő, kákán is csomót kereső, ugyanakkor alapvető szövegértési problémákkal küzdő dilettáns (persze magát szakembernek tartó) egyén, aki próbálja osztani az észt (a maga primitív stílusában persze), miközben még egyszerű magyar mondatokat sem képes helytállóan értlemezni.

2014. okt. 9. 10:12
 10/12 Drone007 ***** válasza:

Nem szeretném szétoffolni a kérdező topicját, de erre azért reagálnom kell.

Kedves Simon! Igazán sajnálom, hogy a te szemszögedből ilyen súlyt kapnak a menőségi problémák. Az ilyen "menő a céges email" meg "menő a saját domain" maximum 20 éves kor alatt számít, ahogy a iPhone, a ratyi farmer, vagy a belőtt séró. A legtöbb cég pénzt akar keresni, nem menőzni akar. Hidd el, ez tény. És egy értelmes cég szakemberre bízza a szervereinek gondozását, nem a főnök idióta gyerekére, meg egy házi barkácsolt szerverre.

A google sem azért öl dollármilliárdokat a gmail fejlesztésébe, hogy minél menőbb legyen, hanem ha hiszed ha nem azért hogy, minél hasznosabb legyen. Nyilván a kis tizenéveseket csak úgy lehet elkapni, ha hype-olnak egy terméket, de mint korábban írtam, ez inkább az apple asztala. A legötbb - értelmes - ember azért használ gmailt, mert sokkal jobb mint a többi szutyok levelező rendszer.

A közvélekedést pedig légy oly szíves ne emlegesd, ha nem érted a fogalmat.

Remélem hamarosan felnősz, és akkor majd revideálod ezen nézeteidet.

Még egyszer elnézést a kérdezőtől.

2014. okt. 9. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!