Weblapszerkesztő cégek általában weblap tervérvező programmal csináljak az oldalakat - ha igen melyik a legelterjetebb?
A weblapfejlesztés általában több lépésből épül fel:
* Design kialakítása (ezt nagyobb cégeknél a grafikus végzi) - ehhez valamilyen képszerkesztő programot használnak - általában Adobe Photoshopot, Corelt, de kivitelezhető Gimp segítségével is.
* Kliensoldali felület kialakítása (ezt a frontend-/sitebuilder-fejlesztő végzi) - ehhez ismerni kell a HTML, CSS, Javascript nyelveket; amit valamilyen kódszerkesztő programmal - Sublime Text, Komodo Edit, Eclipse, Visual Studio, Aptana,... - írnak
* Szerveroldali kódok írása (ez a backend fejlesztő feladata) - ehhez szerveroldali nyelveket - PHP, ASP, JSP, CFML, Python, node.js,... , illetve adatbázis-kezelést - MySQL,MSSQL, PostgreSQL - kell tudni. Ehhez is kódszerkesztő programokat használnak.
Nem program, hanem tudás ami meghatározza.
Mint előttem is írták, grafika megtervezése, frontrend kialakítása, egyéni szerver oldal lekódolása.
Vannak akik sajátot fejlesztenek, de többségük csak fog egy ingyenes Joomla/WP -t amit átneveznek, színeznek.
A wysiwyg szerkesztők természetesen kizárva.
A fejlesztő cégeknél csapatok dolgoznak egy-egy oldalon, ehhez olyan eszközöket használnak, ami a verziókövető rendszert ki tudja szolgálni. Ilyen szerkesztő program például az Eclipse, Netbeans, NVU, stb.
Ebben a kategóriában nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy "legelterjettebb". Több cégnél is megfordultam már, mindenki másra esküszik. Volt olyan hely, ahol fejlesztőnként mást és mást használtak.
Nem az eszköz a lényeg, hanem az, hogy a munka meg legyen csinálva rendesen.
Bármily meglepő találkoztam már olyan fejlesztő gárdával, akik ezt a @^$ß-t használták, ami először engem is meglepett. De beállítás kérdése az egész. Képes a verziókövetésre.
Egyébként a Notepad++ programot is rá lehet venni a megfelelő pluginokkal a repositoryval való együttműködésre. Ha jól tudom a SublimeTxt-is, bár azt még nem használtam, és nem is tapasztaltam, hogy komolyabb cégek használnák.
en nem igazan forditora gondoltam hanem,olyan mint pl. egy photoshop szeru SW, vagy akar a Java GUI-t csinal.
hogy kesz elemeket berakni es o azt leforditja.
"Weblapszerkesztő cégek" nem használnak ilyesmit.
Szerinted elsőosztályú éttermekben zacskós levesből főznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!