Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weblapszerkesztő cégek általáb...

Weblapszerkesztő cégek általában weblap tervérvező programmal csináljak az oldalakat - ha igen melyik a legelterjetebb?

Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Geany. Nem grafikus felületen tervezik.
2014. aug. 23. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A weblapfejlesztés általában több lépésből épül fel:

* Design kialakítása (ezt nagyobb cégeknél a grafikus végzi) - ehhez valamilyen képszerkesztő programot használnak - általában Adobe Photoshopot, Corelt, de kivitelezhető Gimp segítségével is.

* Kliensoldali felület kialakítása (ezt a frontend-/sitebuilder-fejlesztő végzi) - ehhez ismerni kell a HTML, CSS, Javascript nyelveket; amit valamilyen kódszerkesztő programmal - Sublime Text, Komodo Edit, Eclipse, Visual Studio, Aptana,... - írnak

* Szerveroldali kódok írása (ez a backend fejlesztő feladata) - ehhez szerveroldali nyelveket - PHP, ASP, JSP, CFML, Python, node.js,... , illetve adatbázis-kezelést - MySQL,MSSQL, PostgreSQL - kell tudni. Ehhez is kódszerkesztő programokat használnak.

2014. aug. 23. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem program, hanem tudás ami meghatározza.

Mint előttem is írták, grafika megtervezése, frontrend kialakítása, egyéni szerver oldal lekódolása.

Vannak akik sajátot fejlesztenek, de többségük csak fog egy ingyenes Joomla/WP -t amit átneveznek, színeznek.

2014. aug. 24. 06:53
 4/8 Drone007 ***** válasza:

A wysiwyg szerkesztők természetesen kizárva.

A fejlesztő cégeknél csapatok dolgoznak egy-egy oldalon, ehhez olyan eszközöket használnak, ami a verziókövető rendszert ki tudja szolgálni. Ilyen szerkesztő program például az Eclipse, Netbeans, NVU, stb.

Ebben a kategóriában nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy "legelterjettebb". Több cégnél is megfordultam már, mindenki másra esküszik. Volt olyan hely, ahol fejlesztőnként mást és mást használtak.

Nem az eszköz a lényeg, hanem az, hogy a munka meg legyen csinálva rendesen.

2014. aug. 24. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
NVU !?!?!?
2014. aug. 24. 15:43
 6/8 Drone007 ***** válasza:

Bármily meglepő találkoztam már olyan fejlesztő gárdával, akik ezt a @&#^$ß-t használták, ami először engem is meglepett. De beállítás kérdése az egész. Képes a verziókövetésre.

Egyébként a Notepad++ programot is rá lehet venni a megfelelő pluginokkal a repositoryval való együttműködésre. Ha jól tudom a SublimeTxt-is, bár azt még nem használtam, és nem is tapasztaltam, hogy komolyabb cégek használnák.

2014. aug. 24. 21:36
 7/8 A kérdező kommentje:

en nem igazan forditora gondoltam hanem,olyan mint pl. egy photoshop szeru SW, vagy akar a Java GUI-t csinal.

hogy kesz elemeket berakni es o azt leforditja.

2014. aug. 24. 23:24
 8/8 Drone007 ***** válasza:

"Weblapszerkesztő cégek" nem használnak ilyesmit.

Szerinted elsőosztályú éttermekben zacskós levesből főznek?

2014. aug. 25. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!