Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan helyezek egy képet egy...

Hogyan helyezek egy képet egy másik fölé? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Van egy oldal és egy felső menüsorom. Úgy akarom megdizájnolni a gombokat, hogy amikor valamelyikre rákattintok, akkor egy fényes sáv vegye körül a gombot. Ekkor maga a gomb képe szélesebb lesz, mint a kijelöletlen gomb volt, és a kijelölés hatására eltolja az utána következő gombokat, hogy elférjen a képe. De én azt szeretném megcsinálni, hogy a gomb körüli fényes sáv takarja el kicsit a szomszédos gombokat. Azaz a kijelölt gomb képe egy kicsit lefedné a szomszédos gombokat. A szomszédos gombok pedig nem csúsznának el, hanem minden maradna a helyén. Természetesen CSS-ben rendezgetem az objektumokat. Valami ötlet van, hogy hogyan tudnám megcsinálni?

2014. aug. 12. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:

erre jó a css z-index.

De erre az egész menü dologra css-t illene használni 2014-ben nem képeket.

2014. aug. 12. 15:05
 2/5 A kérdező kommentje:

A z-indexet hiába használom, automata eltolja az alatta/mellette levő gombokat, ha megnövekszik a kép mérete.

A képeket fireworks képszerkesztővel készítem, mi ezzel a baj? :O Ott tudok olyan dizájnos gombot készíteni, mint amilyet szeretnék.

2014. aug. 12. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát, csak annyi, hogy nem tudom megérteni, hogy miért nő a kép mérete. Amikor button:hover, akkor a fényes kép mögötte visibility: visible, egyébként hidden.
2014. aug. 12. 16:01
 4/5 A kérdező kommentje:
Magának a gombnak a képe változik meg lenyomás hatására, nincsen semmi féle hidden. Csak mivel a lenyomott gomb nagyobb az eredetinél a fényes keret miatt, ezért csúszik el.
2014. aug. 12. 16:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Közben negatív margóval nagyjából meg tudtam oldani, hogy egymásra menjenek a képek, így ebből a szempontból probléma megoldva.
2014. aug. 12. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!