Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok egy rekord elso...

Hogyan tudok egy rekord elso par karakterere utalni csak? (PHP)

Figyelt kérdés

bocsi ha hulyen van megfogalmazva a kerdes.

van egy mysql tablam amibe van egy olyan oszlop ahol a pontos datum van bent. ugy hogy ev honap nap ora perc masodperc.

nah most a tabla kiiratasanal szepen be is jonnek az ertekek. mar megcsinaltam a filter reszet a nevekhez, de a datumhoz nem tudom, mert hogy csinalom azt, hogy gettel, atadjam csak az elso X szamu karaktert es rakeressen az adatbazisba azokra a sorokra ahol az ev honap es nap is megegyezik. de az ora meg a perc az tok mind1.

koszi a segitseget

2014. jún. 29. 15:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
substr()-bár nem volt kedvem másodszorra elolvasni a hányadékot, amit leírtál, így könnyen lehet, hogy félreértelmeztem.
2014. jún. 29. 16:07
 2/13 anonim ***** válasza:

fordítás:

sql query, ami napra pontosan kérdez le, de a mezőben percre pontos idő van.

2014. jún. 29. 16:37
 3/13 anonim ***** válasza:

WHERE DATE(datetime) = '2009-10-20'

vagy

WHERE datetime LIKE '2009-10-20%'

állítólag az előbbit nem érdeklik az indexek, az utóbbi pedig használja

forrás: [link]

de még van pár féle megoldás

2014. jún. 29. 16:41
 4/13 anonim ***** válasza:
Kérdezd le, aztán subsrt, akkor nem tévedtem nagyot.
2014. jún. 29. 16:46
 5/13 A kérdező kommentje:

$sql = "SELECT name, date, truck, battery, wheels, forks, chains, light, horn, controls, steering, break, mast, oilleaks, speedrestrictor, issue, vor FROM preshift WHERE date =\"".mysql_real_escape_string($_GET['date'])."\" ORDER BY date DESC";

van egy ilyen lekerdezesem azokhoz ahol a pontos ertekeket kerdezem le. mar sikerult a linknel rendesen hasznalni azt a substr-t de ebbe a lekerdezesbe hogy tudom megvaltoztani ugy hogy jo legyen?

2014. jún. 29. 17:01
 6/13 Drone007 ***** válasza:
100%

Így:

$sql = "SELECT `name`, `date`, `truck`, `battery`, `wheels`, `forks`, `chains`, `light`, `horn`, `controls`, `steering`, `break`, `mast`, `oilleaks`, `speedrestrictor`, `issue`, `vor` FROM `preshift` WHERE `date` LIKE '".mysql_real_escape_string($_GET['date'])."%' ORDER BY `date` DESC";

SQL query-ben ne használj dupla idézőjelet! Egyrészt nem szabványos, másrészt hibaüzenettel elszáll. Mező és tábla és adatbázisneveket pedig ` quote-ok közé érdemes tenni, ha megpróbálsz foglalt neveket használni (name, date, esetleg break, issue) különben bizonyos lekérdezések érdekes eredményeket adnak vissza.

2014. jún. 29. 17:36
 7/13 anonim ***** válasza:

"SQL query-ben ne használj dupla idézőjelet! Egyrészt nem szabványos, másrészt hibaüzenettel elszáll."

!?!?

2014. jún. 30. 17:29
 8/13 anonim ***** válasza:

#7: szokásjog szerint mysqli_query($string[connection datas], $string[sql query])-ben az sql-t "-ek között adjuk meg, tehát belül csak ' használható.

Bár véleményem szerint megfordítható.

Ugyanakkor nem használható csak az egyik, amire szerintem a válaszadó is utalni akart.

2014. jún. 30. 18:02
 9/13 anonim ***** válasza:

$valami = mysql_real_escape_string($valami);

mysql_query("SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = '$valami' ");

mysql_query("SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = '{$valami}' ");

mysql_query("SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = '".($valami)."' ");

mysql_query("SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = \"".($valami)."\" ");

mysql_query('SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = "'.($valami).'" ');

mysql_query('SELECT * FROM `tabla` WHERE `valami` = \''.($valami).'\' ');

Melyikkel mi a gond?

2014. júl. 1. 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:

A fele értelmetlen, csak ennyi velük a gond.

mysqli_query($con, "SELECT * FROM table WHERE troll = '$valami'"}

Én így szoktam, működni működik, és nem dob ki szintaktikai hibát. Persze nem így, csak ha SESSION vagy IO-adatokat kérek le, egyébként prepared statementeket használok, max. ha lusta vagyok épp használok real escapet.

2014. júl. 1. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!