PHP PDO mi a baj?

Figyelt kérdés

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=turtle;charset=utf8', 'root', 'nemadommeg');

$width = $_GET['width'];

$lenght = $_GET['lenght'];

$query = $db->query('INSERT INTO commands (command) VALUES ("mine '$width $lenght' ")');

Ha ezt lefuttatom ez jön ki: Parse error: syntax error, unexpected '$width' (T_VARIABLE) in C:\xampp\htdocs\handler.php on line 16

Segítsetek pls

2014. ápr. 2. 14:16
 1/9 Tengor ***** válasza:
100%
2014. ápr. 2. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A karakterláncot záró aposztróf (') után egyből odaírtál egy változót, ami nem helyes. Tegyél a változó elé (és mögé is) konkatenálás operátort (.)
2014. ápr. 2. 14:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki.
2014. ápr. 2. 15:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt hogy tudom megoldani hogy a két változó között mysql-ben kihagyás legyen?
2014. ápr. 2. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Közéjük írsz egy szóközt például.

'valami '.$valtozo1.' '.$valtozo2.' valami más'

2014. ápr. 2. 16:03
 6/9 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 2. 17:15
 7/9 Tengor ***** válasza:
Kérdező, miért nem nézed meg a linket, amit küldtem? Ott van az alján egy halom példakód, ahol többek között 2-3 paramétert is betolnak az SQL-be biztonságosan.
2014. ápr. 2. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező valóban használd a paraméter bindelést ahogy már mondták!

@bobtom: Vicces, de mondjuk pont az a példa ami az elején van a cikknek "rossz", ugyanis MYSQL esetében nem lehet több parancsot így lefuttatni. Azaz ott az az insert nem fog lefutni. :)

2014. ápr. 2. 23:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem a linket és át is írtam az egész kódot
2014. ápr. 3. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!