Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Domain-nél a "bejegyzet...

Domain-nél a "bejegyzet feltételes használat" mit jelent?

Figyelt kérdés

a Zombeek nél csináltam weboldalt a Fropsit ajánlotta

majd amikor hozzá adom a domaint azt írja ki hogy várjon amíg aktiválják a domaint.

Az mennyi idő?

febr. 6. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A feltételes használat azt jelenti, hogy felkerül a domain.hu oldalon egy várólistára, és 8 napon belül felléphetnek a domain regisztráció ellen, ha valakinek a jogos érdekeit sérti a név. 99,8%, hogy nem fognak. Ha mégis, dönthetsz úgy, hogy lemondasz a regisztrációról, vagy belemehetsz eseti döntnöki eljárásba, ekkor letétbe kell helyezni mindkét félnek az eljárás díját, mivel ez nem ingyenes, és a vesztes fizeti, azaz a győztes visszakapja a pénzt. A feltételes használat alatt teljesen működőképes technikailag a domain.
febr. 6. 18:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, akkor csak én vagyok béna hogy nem tudom összehozni a weboldallal ?!
febr. 6. 19:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Be kell állítani a névszervereket, vagy a DNS-t, utána fog működni, de a DNS terjedés miatt ez 24 óra is lehet, bár többnyire ennél sokkal hamarabb lefut. A névszerveres megoldás szerintem egyszerűbb, és ha a szolgáltatónál változik az IP cím, akkor sincs további teendőnk. Ha viszont egyedileg állítod be a DNS-t, akkor olyant is csinálhatsz, hogy egyes aldomaineket más tárhelyhez rendelsz hozzá.
febr. 6. 19:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, igen most beléptem a domain beállításokba. Konkrétan mit kellene mire átállítanom? (köszönöm a türelmed)
febr. 6. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:
A tárhely szolgáltató elvileg megadta a névszervereket, azt kell beírni. A Forpsi DNS helyett saját DNS-re kell menni, és oda. Néha nem engedi a Forpsi, akkor próbálkozz többször, illetve a DDNSSec legyen kikapcsolva, ha saját DNS-t állítasz be, ha Forpsi-t, akkor viszont legyen bekapcsolva. IP-t a rekordok szerkesztésében tudsz módosítani (ha aldomainenként külön tárhelyet szeretnél, egyébként a névszervert ajánlom, mert akkor ha a tárhely szolgáltató IP-t cserél, nem lesz leállás, és nincs teendőd). Ha IP-t állítasz be, akkor a tárhely szolgáltató zone editor részénél az összes TXT key-t be kell másolnod, különben nem minden fog működni, pl. levelezés. Meg a Forpsi IP-t át kell írni a zone editorban lévőre.
febr. 7. 06:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Próbálkozok! :)
febr. 7. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!