Melyik volt a legelső HTML és CSS szabvány és utána melyikek következtek? Melyik a legújabb HTML és CSS? (Csak hozzáértők válaszát várom! )
Sorrendben kérném a legrégibbtől a legújabbig, ha lehet, és szeretném ha mindegyikhez írnátok pár mondatot hogy az mennyivel több, mennyivel jobb esetleg másabb az egyel előtte lévőhöz képest. A CSS és a HTML egyaránt érdekel!
Esetleg ha ismertek ilyen oldalt, ahol ezt részletesen és sorrendben leírják, azt is belinkelhetitek!
Előre is köszönöm! :)
"De pl. Canvas ami a HTML5 egyik nagy előre lépése nagyon kevesen alkalmazzák, és átlag usernek, aki méh a HTML kódot is grafikus felületen kattintja össze annak ez elképzelhetetlen.
CSS3 -ból igen sokat használnak, ez igaz, de ott is eléggé lekorlátozódik, az egyszeri átmenet, árnyék, és kerekítésékbe.
Többlépcsős CSS animációt, már kevesebben kódolnak bele az oldalukba."
Az átlag user nem készít weboldalakat. Abban pedig szerintem el vagy tévedve, hogy a webfejlesztők többsége Dreamweaver-ben kattintgatná össze az oldalt. Egyébként a Canvas api könnyen használható, nem nagy szám. Szó sincs arról, hogy kezdőknek elképzelhetetlen legyen.
Többlépcsős CSS animációt még én sem használtam soha. Soha egy website-on vagy webes alkalmazáson nem merült fel az igény erre.
"A legtöbb XHTML oldal pár apró változtatás után valid HTML5"
még változtatni sem kell, mivel xHTML és HTML4 egyformán kompatibilis a HTML5 -el.
HTML5 az új elemek, és attribútumoktól több, ezek felhasználása.
Persze ha fohjuk pl. a gyakorikerdesek.hu jelenlegi DocType -t ( <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" " [link] ), már is szinte valid HTML5 -öt fog eredményezni, de ettől még nem lesz HTML5 oldal, mert annak előnyeit nem használja ki.
"a Canvas api könnyen használható, nem nagy szám"
egy egy szöveg, kép részt össze alakítani tényleg nem nagy szám.
de Canvas -ba komplexebb dolgokat, esetleg 2D/3D -s elemeket alkotni, már nem olyan gyerek játék.
"Többlépcsős CSS animációt még én sem használtam soha. Soha egy website-on vagy webes alkalmazáson nem merült fel az igény erre."
Pedig a flash vissza szorulásával, elég sokszor ezzel oldják meg a hover eseményre a pattogó, vibráló menüpontokat.
Értem én, hogy mire gondolsz. De attól még, hogy egy site nem használja ki a HTML5 minden előnyét, lehet HTML 5 site. Nem elvárás, hogy szarrá legyen dizájnolva, és 8mb legyen a kezdőlap. Meg az sem, hogy legyen include-olva legalább 3 féle JavaScript és CSS framework.
Javaslom elolvasni ezt az oldalt: [link]
Egyébként, pattogó, villódzó menüsorból mutass már nekem egy olyat, ami szép, jól van megtervezve, akadálymentesített, minden kijelzőn használható, és többlépcsős CSS animáció kellett az elkészítéséhez.
Mert nekem még az is nagyon ritka, hogy JavaSciptet kellene használni egy többszintes menühöz. Egyedül a mobilos támogatáshoz szoktam használni, mivel a legtöbb telefonon nincs :hover. Eddig emlékeim szerint minden menü animációt meg tudtam oldani transition-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!