Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy olyan weboldalon gondolkod...

Egy olyan weboldalon gondolkodom, ahol külföldi zenéket árulok. Mennyire legális?

Figyelt kérdés
Láttam nemzetközileg nem 1-2 ilyen magán oldalt, nem warez, hanem fizetni kell értük. Célom nem a bevétel, inkább az, hogy megismerjék az emberek a minőségi zenéket jobban, de ha ingyen felteszem, az már kalózkodás. Hozzáértők írjanak.
2014. febr. 23. 00:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Amennyiben a zene kiadójától minden egyes dalhoz megveszed a licencet, akkor el fogod tudni indítani. Biztosat majd ügyvéd mondhat.
2014. febr. 23. 00:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz! Nyilván ilyen ma nem igazán lenne kivitelezhető, mert annyi az új zene, meg nem csak új, hanem 20-30 éves is, hogy mindegyik után járni licenc vásárlásért időben lehetetlen lenne. Valami olyan kéne, hogy megveszem az EP-t, és terjesztem, de hát ez kb. ugyan az, mintha megvenné valaki a CD-t, lemásolná, és árulná piacon, ami nem teljesen legális. Ha meg ingyen rakom fel, az meg nyilván nem legális, de majd utána járok a megoldásnak. Jó irányba kéne terelni zeneileg az emberek ízlését, mert én még a MySpace-en nőttem fel, és akkor rengeteg jó zene volt, mindenki ismerte a jó zenéket.
2014. febr. 23. 00:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha ingyen terjeszted a zenét az is illegális.

Mivel azért alapból fizetni kellene.

2014. febr. 23. 00:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
teljesen illegális lenne! Meg értelmetlen is, az emberek izlését ily módon nem tudod befolyásolni! Nyiss inkább egy olyan oldalt, ahol kritikákat irsz a zenékről, igy próbáld őket a (szerinted) helyes irányba terelni! Én pld sok filmet néztem meg azért, mert jó kritikákat kapott - sőt volt hogy ismeretlen zenekarra bukkantam egy hozzászólás nyomán :)
2014. febr. 23. 06:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Teljesen illegális, nem ÁRULHATOD!

Ahogy előttem is leírták, csak akkor tudnád értékesíteni, ha annak jogát a kiadótól megveszed, és eladásuk után a jogdíjat megfizeted.

Ellenkező esetben jogsértést követsz el melyért anyagi felelősséggel tartózol.

Ha ingyen terjeszted, van ide haza egy kiskapuja, de csak jogi kibúvó, mely szerint kijelented, hogy nem te töltöd fel és te csak megosztod...

Itt akkor jön a probléma, ha össze tudnak kötni, a feltöltéssel, és akkor már is ugyan ott vagy, ahol az előbbi esetben.

2014. febr. 23. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!