Saját weboldalt készíttettem egy céggel nem rég de minden apró változtatásra heteket kell várnom. Mit lehetne tenni?
Ha ilyen szerződést kötöttél, akkor így jártál sajnos, mást nagyon nem lehet tenni.
Ha nincs szerződés, akkor szintén nem sokat tehetsz. (Bár ez esetben a te tárhelyeden nem tilthatják meg a kód módosítását.)
Na de te sem akinek a tulajdona a weboldal?
Hiszen ha tanácsot tudsz kérni egy webmestertől, akkor te is bele tudsz nyúlni a saját tulajdonodba.
Valami komoly szerződést kötöttél?
A leírtak alapján olyan mint ha nem a készítést, hanem a bérlést fizetné a kérdező, azaz a weboldal forrását nem kapja meg csak "bérli" így rövid távon olcsóbban jön ki egy komplexebb oldal esetén, de hosszútávon rá van utalva a fejlesztő cégre.
Mivel ilyen weblapoknál, egyedi kérések integrálása harmadlagos, így ezt tudom elképzelni.
Ha viszont van tárhely, FTP és Adatbázis hozzáférése az ügyfélnek, akkor könnyedén hozzá férhet más webfejlesztő is.
Ha az elkészítésért fizettél, akkor az oldal a te tulajdonod, tehát bármikor átvihetnéd másik tárhelyre, bármikor módosíthatod, vagy módosíttathatod...
Nem hinném hogy egy bináris fájl lenne az oldal (pl. Flash) amihez kellhet külön forrás fájl...
Flasht is vissza lehet fejteni, szóval az sem lenne gond.
Viszont szerintem hagyd ott őket, mert ez kicsit röhej, hogy ilyet csinálnak az ügyféllel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!