Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki már érezte teljesen...

Aki már érezte teljesen kilátástalannak az életet, hogyan lépett túl ezen? Hogyan volt képes a változtatásra?

Figyelt kérdés

Egyszerűen káosz az életem...mindenben kudarcot vallottam, és sajnos egyre rosszabb. Depressziós lettem, nem látom értelmét az életnek, nincs kiút. Sokáig küzdöttem, hogy változtassak, de ennek ellenére is rosszabb lett...már nem tudom mit tegyek.

Csupán ötleteket szeretnék kérni, hogy esetleg ha valaki volt hasonló helyzetben hogyan sikerült kimászni a gödörből?

Nem segítséget kérek, nem várom el, hogy valaki "mellém szegődjön" és napokig írjon privátban, aztán a legváratlanabb pillanatban meg lelépjen...voltam már így néhányszor.

Csupán néhány hasznos választ szeretnék.

Köszönöm szépen.

2012. aug. 17. 20:40
 1/10 anonim válasza:
Én is így vagyok, de nem tudom a megoldást. Minden reménytelen, mindenki azzal jön,hogy legyek pozitív de így nagyon nehéz. Neked miért kilátástalan?
2012. aug. 17. 21:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy te is ezt érzed.

Nekem azért kilátástalan az életem, mert az utóbbi időben semmi nem sikerült. Egyszerűen kudarcot vallok mindenben, magányos, kedvetlen, keserű ember vagyok. Pozitívan nem tudok gondolkodni már nagyon hosszú ideje. És az a legborzasztóbb, hogy lassan feladom...nem megy már.

2012. aug. 17. 21:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem keress valami szép hobbit, ami leköt és eltereli a gondolataidat. Pl: akvarisztika.
2012. aug. 17. 21:42
 4/10 anonim válasza:
Azért vagy ilyen szerintem, mert a sok kudarc elvette a kedved és a motivációdat! Keress valamit amit szeretsz csinálni.Én is így próbálok kitörni ebből, tanulgatok. Próbálok nem a rosszra koncentrálni,valóban nehéz egyre nehezebb,mert nem élvezem, hanem túlélek. De ha összeomlunk attól sem tűnnek el a bajok. Vannak barátaid akik segíthetnek? Család?
2012. aug. 17. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:

"Csupán néhány hasznos választ szeretnék. "

Tudod, ha ez ilyen egyszerű lenne, már tele lenne az internet ilyen tanácsokkal.

Ha egyszer nem írod le a bajodat, csak valami általánosságokat, akkor azt is fogsz csak kapni válaszként.

Leírom neked a legegyszerűbb, és legátfogóbb tanácsot: Változtass az életeden! Hidd el, ez a legfontosabb. Csak hogy ezt egymagadban nem is értheted. Beszélgetni, levelezni nem akarsz.

Igazán nincs mit!

2012. aug. 17. 23:20
 6/10 anonim válasza:

Utolsó! Hogy lehet a semmiből újrakezdeni,és fordítani?

Megváltozni? Nekem sem megy.Mindig úgy kelek fel,hogy na most és mégse.

2012. aug. 17. 23:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Még utolsóbb!

Nem a semmiből kell újrakezdeni, hanem a már meglévőt megváltoztatni. De hát kérdezel! Pedig nem is akarsz levelezni.

Tudod, aki a gödör legalján van, az sem a semmiben van. Már az is valami, hogy írtatok. De ne utasítsátok el a segítséget.

2012. aug. 17. 23:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Ugyanígy éreztem kérdező, már hosszú hónapok óta, pedig csak 18 vagyok. Igyekeztem úgy csinálni, hogy senki ne vegye észre, milyen rosszul vagyok, még a saját anyám se. Az, ha valaki ebben az állapotomban "belém rúgott" még jobban elkeserített! Kb. egy hónapja olyan szinten megbántottak, olyan szinten belém szúrtak, hogy azt mondtam, na most adom fel, vége! Erre mit vettem észre? Az a valaki, aki akkor kiosztott és minden hibámat a pofámba üvöltötte, a végén az segített felállnom, mert sok mindenen elgondolkoztam, s rájöttem mire megyek azzal, ha folyton csak sajnáltatom magamat, sírok és pesszimista vagyok? Amíg nem gondolkodsz pozitívan, semmi nem lesz jobb, hidd el ez így van, de erre magadtól kell rájönnöd, nekem is mondhatta ezt addig bárki. Még most is van, hogy lemegyek arra szintre, ahol voltam, de már sokkal jobban vagyok és a saját segítségemmel, meg talán azzal, aki csúnyán kib@szott velem. Most ősztől megyek inkább dolgozni, vagy bármi, csak változtassak, sok szerencsét kívánok neked, egy kis önkontroll hidd el nagyon sokat segít, nekem az segített, hogy mindenféle csúnyát rám ordítottak, bántottak és egy-két hibámra ráébredtem, hogy talán miben kéne másnak lennem, hogy folyton ilyenek velem. Szóval erősebb lettem, sokkal és ez jó, erősnek kell lenni és kész, nincs értelem siránkozni, ez utálatos tud lenni! Meg nekem van egy másik dolog, ami boldoggá tesz, a zene. De a normális zene (rock/metál) mert ezek olyan igaz szöveggel íródtak, hogy olyan, mintha én írnám ki éppen magamból őket. Tudom, fura ezt olvasni, de az én lelkem a zenéé örökre! Ez i sokat segít nekem "életben maradni", estetleg keress te is valami hobbit! Remélem segítettem!
2012. aug. 18. 00:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak hihetetlenül sötét és szomorú időszakaim,mindennap sírtam szorongtam..stb.

Aztán volt hogy a helyzetek miatt,vagy munka közben el is felejtettem hogy nekem milyen rossz,vagy egy két ember miatt jobban éreztem magam és lassan elhalt a szomorúságom.A legjobb valamivel lekötni magad,ami produktív pl. munka hobbi,vagy csak egy mozizás.

2012. aug. 18. 03:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. aug. 18. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!