Hogyan tudom megoldani ezt a blogos problémát?
Az alapoktól készítem az oldalt, a blogot is. Eddig ott tartok, hogy listázza az összes blogbejegyzést, a teljes szöveggel, és ha rákkattintok valamelyik címére, akkor kidobja azt a hozzá tartozó kommentekkel, és ekkor is lehet csak kommentelni. Namost, a problémám az, h én ott a főoldalon ahol listázza az összes blogbejegyzés, nem szeretném az egész szöveget látni, csak az első pl 10 sort, és a végére kiírja, h tovább.
A másik ugyanezzel a bloggal kapcsolatban, egy oldalon legfeljebb 10 blogbejegyzés legyen, arra ugye valamilyen lapozó kéne, és ezt hogyan tudom megoldani?
Gyanítom, hogy PHP segítségével próbálsz saját blogmotort írni. Ezesetben kissé absztrakt válasszal fogok szolgálni, de itt az ideje, hogy beleásd magad az MVC (Model-View-Controller) nevű design patternbe, és ha már kezded kapiskálni, akkor tüzelj fel egy template engine -t az oldaladhoz, például a Smarty -t.
Amint elkülöníted az üzleti logikát, ill. a domain modellt a megjelenítéstől, a problémád gyakorlatilag magától megoldódik.
Lapozás: véleményem szerint ez is inkább a view oldal felelőssége, de ha úgy jobban tetszik, akkor készíthetsz egy lapozós kontrollert, ami aztán ugyanazt a mögöttes logikát hívja és a kapott adatokat szétbontja oldalakra. Simple as that.
Ha további kérdésed akadna, szívesen segítek, ahogyan időm és energiám megengedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!