Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » El tudná nekem valaki parasztn...

El tudná nekem valaki parasztnyelven magyarázni, h CSS-ben milyen pozicionálások vannak?

Figyelt kérdés

Van ugye a position:absolute;

relative;

static;

fixed;

Melyik mit csinál? mihez viszonyít?

2013. nov. 21. 21:31
 1/5 Német_Tibor ***** válasza:

Relative: ezt használod majd a leggyakrabban. Lényegében a többi divhez képest relatívan viszonyul.

Absolute: például ha egy relatív divbe teszed, akkor úgy tudod pozícionálni, mintha szabadon lebegne. Ha nem relatív divbe kerül, akkor pedig az ablak bal felső sarkához viszonyul azt hiszem.

Fixed: ahogy a neve is mutatja, fixálva van, az oldal görgetésénél a többi elemhez képest egy helyben marad (pl.: oldal tetején).

Remélem tudtam segíteni, még így fáradtan is:)

Sokkal egyszerűbb egyébként, ha élesben próbálgatod ki őket, úgy könnyebben megérted.

2013. nov. 21. 21:56
 2/5 anonim ***** válasza:

-abszolút: a tárolójától pontosan annyi x,y (pl)pixelre van, ahogy megadod. Alapból az egész lap(body) a tárolója, relativval tudod azt megváltoztatni.

-static: (alap) ott van, ahol épp van.

-fixed: a bengésző méretére igazodva ott van, ahol megadod (görgetsz, jön veled)

-relative: ezt akkor szoktam használni mikor ebben absolute helyezek el valamit. Ilyen arrébbtevésre is lehet, de nem mikor szokás(-e egyáltalán) használni.

2013. nov. 21. 22:35
 3/5 A kérdező kommentje:
jo, köszi a válaszokat, de még ha egy konkrétabb példában el volna magyarázva az absolute meg a relative, h mikor melyiket érdemes használni, az nagyon sokat segítene, mert egyáltalán el sem tudom képzelni, h mi lehet a logikája. Sry ha ilyen értetlen vagyok :D
2013. nov. 21. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
pl van egy dobozod, balfent cím, jobb oldalt kép, balalul valami jelzés pl új. Na ehhez a balalul jelzéshez használnám az absoluteot, hogy a dobozban menjen bal alulra, de ehhez a doboznak relatívnak kell lennie.
2013. nov. 22. 01:07
 5/5 qaxqaxqax ***** válasza:
2013. nov. 22. 06:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!