Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudnák blogot készíteni?

Hogyan tudnák blogot készíteni?

Figyelt kérdés

A település - ahol élek - életéről, mindennapjairól szeretnék írásokat, képeket, olvasói véleményeket közölni.

Ólyan válaszoló jelentkezését kérem, aki szivesen tudna segítene az első "kapavágástól" a blog beindulásáig, illetve annak későbbi kezelésében.

Nem egy extráre gondoltam, hanem amolyan átlagos, könnyen kezelhetőre, amit majd a későbbiekben - az ismereteim -bővülése után, tovább tudok fejleszteni.

2009. nov. 17. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Először is egy blog rendszerre lesz szükséged, van egy jó pár a neten belőle:). Szóval először ezt kell kiválasztanod, hogy melyik oldalon szeretnéd indítani.:)
2009. nov. 17. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Ahogyan az előttem szóló is mondta, szükséged lesz egy motorra. Blogról lévén szó, Wordpresst ajánlom, nagyon könnyen kezelhető.

Ha teljesen kezdő vagy, akkor jobban jársz, ha már előre telepített oldalra regisztrálsz be. Ilyen például a blog.hu vagy a blogol.hu. Ezeknek a hátránya, hogy nem fogsz tudni előre elkészített sablont felteni, a meglévőket kell átalakítanod (ezek struktúrája más).

Ha tudsz csinálni adatbázis kimentést (ezáltal biztosítva, ha a blogod megsérül az írásokat vissza tudod importálni, vagy ha költözni kell akkor át tud vinni a bejegyzéseket), s a fájlokról mentést, akkor a helyedben kiválasztanék egy ingyenes tárhelyszolgáltatót, és oda feltelepítenék egy wordpress motort.

Telepítés nem nehéz, igaz, elsőre kusza lehet.

2009. nov. 17. 12:41
 3/10 A kérdező kommentje:

"Blog rendszer" ? Ha nyomnál 1-2 linket!

És ha kiválasztom, utána, melyik oldalon? Erről, ha bővebben irnál.(Mert én egy "ovodás" kezdő vagyok ám, de szeretnék - majd - az általános iskolába kerülni, ehhez a Te segitségedet is kérem)

2009. nov. 17. 12:41
 4/10 A kérdező kommentje:
A 12:41-es kommentemet az elsőnek (12.10-nek) cimeztem.És velem egyidőben kaptam a második választ, ami nekem mint kezdőnek, magas "léc".Közben arra gondoltam - a válaszokat illetően - hogy az én ismereteim meglehetősen gyatrák ahhoz, hogy akár csak egy egyszerű blogot is csináljak.De szeretnék minnél több ismerethez jutni a számitógépezés terén (is)Ha megkérnélek Benneteket, megcsinálnátok-e részemre ezt a blogot, amit majd az instrukciótok szerint kezelnék, és tovább fejlesztenék az idő múlásával.(Minden szükséges adatot megküldök)A fogadókész válasz reményében üdv.
2009. nov. 17. 13:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha nem nagyon értesz hozzá, van egyszerűbb módszer.

Blog.hu, regisztrálsz aztán már netes felületen csinálhatod is a blogodat, csak írni kell, és rákattintani az ok-ra.

Amúgy leendő bloggerként illene helyesen írnod, nem egy helyesírási hiba volt az eddigi válaszaidban.

2009. nov. 17. 14:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Minden hasznos válaszra is intelemre fogékony vagyok.Ezért is kérem a 14:36 -kor válaszolót, hogy akár ide, akár a privimre jelöljön meg néhányat a helyesirási bakijaimból.Amit külön megköszönök.(Az esetleges gépelési hiba az más kategória)
2009. nov. 17. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Itt találsz egy leírást a blogokról:

[link]

2009. nov. 17. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:

14:36-os vagyok.

Az 1. kérdésben ezek a hibák:

Ólyan, szivesen.

2. kérdés:

irnál, segitségedet

3. kérdés:

cimeztem

Engem nem idegesít, csak mondom hogy azért bloggerként figyelj az ilyenekre.

Bár ahogy nézem a hosszú i-vel vannak a bajok, lehet, hogy másabb billentyűzeted van.

2009. nov. 17. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A Wordpress motort a [link] weboldalról tudod letölteni, s ugyanezen a weboldalon a dokumentáció menüpont alatt találhatsz telepítési útmutató.

Amennyiben ehhez még nagyon kezdő vagy, de szeretnél önálló blogot indítani, abban az esetben ajánlom a blog.hu-t. Emellett könnyedén tudnál gyakorolni valamilyen ingyentárhelyen telepítéstől kezdve sablon átalakításig.

Egy igazán igényes blog két dologból épül fel: külcsín, belbecs. Legyen az személyes, vagy közérdekű, esetleg rajongói oldal.

2009. nov. 17. 21:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a blogspot.com-ot ajánlanám.Nagyon egyszerű a kezelése,és sok funkciója van: [link]
2009. nov. 18. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!