Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Szeretnék egy olyan rendszert...

HTML,PHP,CSS kérdése:

Szeretnék egy olyan rendszert a weblapomhoz, ami olyan mint egy fórum de mégse az hogy lehet ilyet csinálni?

Figyelt kérdés
A lényeg az lenne,hogy van egy olyan része a honlapomnak ahova csak pár ember léphet be. Na már most arról lenne szó hogy ott van egy szövegdoboz amibe ha valaki beír valamit az megjelenik egy másik oldalon. Én idáig annyit tudtam csinálni hogy a szövegdoboz tartalmát elmentettem egy változóba, utánna az empty fügvénnyel megnéztem hogy üres e és ha nem akkor menne tovább a program de nem megy mert nem tudom hogy kéne megoldani.Ebbe tudnna nekem valaki segíteni?

2013. aug. 25. 15:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha egy táblád van a cikkeknek, az teljesen jó. :)
2013. aug. 25. 21:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor tévedtem, azt hittem a tábla nevéből (cikk2), hogy minden egyes cikknek csinálsz egy táblát.

Jó így, jó az egy tábla.

frame3.php

$q = mysql_query("SELECT * FROM cikkek WHERE megirtcikk='$cikk'");

Itt nem kapja meg átirányításnál a $cikk változót, és mi az a megirtcikk?

A frame3.php-nek mit kéne csinálnia?

Egy cikket kiírnia, vagy az összeset?

Ha mindet, akkor nem is kell WHERE,

és ehhez még jön egy sor:

while($row=mysql_fetch_assoc($q)){

echo "<p>".$row["mezőnév1"]."</p> - ".$row["mezőnév2"] ... ;

}

}

".. van a bejelentkezés/regisztrációnak van egy a login hoz való bejelentkezésnek.." ez viszont szerintem nem jó.

Példa: users tábla[ id, nev, jelszo, jog(sima felhasználó/admin) ]

Ha admin, akkor engeded hogy írjon cikket, és nem is kell még egy helyen bejelentkeznie.

2013. aug. 25. 22:05
 13/17 A kérdező kommentje:
Igazad van a +bejelentkezéssel kapcsolatban de mikor elkezdtem csinálni eszembe se jutott jogot adni mert nem igazán gondoltam rá.A frame3.php-nak az a feledata hogy az összes cikket amit megírt valakik azt kiírja.
2013. aug. 26. 15:19
 14/17 A kérdező kommentje:
a megírtcikk az a cikk2 táblának az egyik sora/szlopa(most nem is tudom.)
2013. aug. 26. 15:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Minden jól működik.Köszönöm a segítséget.Csak az a baj hogy nem tudom az sql táblába beküldeni a $cikk változót én így próbáltam:<?php

$host = "mysql15.000webhost.com";

$user = "a2679311_php";

$pass = "a jelszóm";

$db = "a2679311_php";

$cikk = $_POST['cikkide'];

if(empty($cikk))

{

echo "Nem írtál semmit a cikk mezőbe";

}

else{

mysql_connect ("$host", "$user", "$pass") or die("Nem sikerült a csatlakozás");

mysql_select_db("$db") or die("Valami baj van");

$sql = "INSERT INTO `a2679311_php`.`cikk2` (

`cikk`

)

VALUES (

'$cikk'

);

";

header("location:frame3.php");

}

De mikor a frame 3nál le akarom kérdezni kiírja hogy nincs egy cikk sem ellenőrzöm az sql adatbázisomat és tényleg nincs benne a $cikk mint változó de akkor hogy küldjem el.

A másik az lenne a frame 3 ahol az összes ciknek megkell jelennie ott hogy írjam ki.Ha erra valaki tud nekem válaszolni az nagyon jó volna mert csak ennyi kellenne a teljes sikerhez.

De már idáig is sokat segítettetek amit nagyon köszönök.

2013. aug. 27. 09:35
 16/17 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Javasolnám, hogy tutorialból tanulgass, akár magyarul is sok videót, és szöveges anyagot találhatsz.

2013. aug. 27. 18:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket mindenki nagyon hasznos tanácsot adott.
2013. aug. 28. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!