Űrlap, aminek az adatait elküldi E-mailban PHP segítségével, Hogyan?
Üdv! Egy űrlap kódot keresek, melyben amit megírnak az emberek, az adatait elküldi egy adott E-Mailre.
Nos találtam pár kódot, googlezva, viszont egyik sem működött, vagy nem küldte el, volt mindre hiba, hiába jól adtam meg, amit kell.. Valaki tud?
localhoston próbálod!?
Ha igen, akkor az tuti nem fog menni, mert:
Internet szolgáltatók blokkolják annak lehetőségét, hogy levelező kiszolgálót üzemeltess a saját gépeden.
+ ha még is megkapnád a jogot (pl. céges ügyfél vagy, és külön kérted), akkor telepíteni kell egy mail szervert a gépedre.
Ha szerveren utasítja vissza annak is tucatnyi oka, lehet, amelyről csak akkor tudunk többet mondani, ha tudjuk a hiba jelentést.
Utolsónak: ahhoz viszont másik szervert kell elérnie, amihez engedélyezve kell lennie az "Allow Url Fopen" -nek.
(Ami jóval ritkább mint a mail() függvény tiltása)
ezt rakd be php-ba, elég alap, de nekem ez működik:
$headers .= "MIME-Version: 1.0 \n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1 \n";
$headers .= "from:info@weboldalam.hu\r\nCc:\r\nBcc:";
$form .= "<center><font face='Arial' size='2'>Email küldése</font><br><br>";
$form .= "<form method='POST' action='xkoremail.php'>";
$form .= "<font face='Times New Roman'> </font><font face='Arial' size='2'>Tárgy:</font>";
$form .= "<br>";
$form .= "<input type='text' name='subject' size='20'>";
$form .= "<br>";
$form .= "<font face='Arial' size='2'>Üzenet:</font><br>";
$form .= "<textarea rows='10' name='message' cols='44'></textarea><br><input type='submit' value='Küldés' name='B1'></p>";
$form .= "</form></center>";
if($subject == "" AND $message == ""){
echo $form;
} else {
while($row = mysql_fetch_array($result2)) {
$message = ereg_replace(13,"<br>",$message);
mail ("krisz11g@freemail.hu", $subject, $message, $headers);
}
echo "Levelek elküldve!";
}
_________
ha nem megy akkor meg itt űrlapkészítővel csinálsz és akkor azt az űrlapot rakod be:
bocsi a vége helyesen ez, csak adatbázisba lévő emailekre küldött eredetileg és bennefelejtettem:
if($subject == "" AND $message == ""){
echo $form;
} else {
$message = ereg_replace(13,"<br>",$message);
mail ("email@cimed.hu", $subject, $message, $headers);
echo "Levelek elküldve!";
}
krisz11, értelmezés elégtelen.
"Nos találtam pár kódot, googlezva, viszont egyik sem működött"
Azaz rengeteg egyszerű levél küldő scriptet talált ami 90% -ban biztos hogy a mail() függvényre épít, de nem megy.
Mint később írta, ez egy játék szerver, azon PHP lehetőséggel, amire nem mindig állítják be a levél küldőt.
Így viszont a mail() függvény nem biztos hogy menni fog.
SMTP -s levél küldés meg az általában blokkolt Allow URL Fopen miatt nem fog menni.
Szóval phpMailler + Saját levélcímén SMTP kapcsolat (és ügyel hogy From -nak az SMTP -hez tartozó email cím legyen).
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
A megoldás egy külsőleges email.php volt. valószínüleg tényleg a függvénnyel volt a gond, köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!