Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen programban érdemes...

Milyen programban érdemes elkészíteni egy weblapot?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok ami egyszerre egyszerű és hasznos és egy teljes weblapot meglehet csinálni benne.
2013. júl. 29. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Oké. :D

Statikus oldalt több programmal is eltudsz készíteni, de dinamikusat már nem, mivel ahoz Programozás kell. Legelterjedtebb a PHP, de még van 2 nyelv webre.

[link]

Dinamikus oldal olyan hogy: van benne regisztráció, űrlap (kitöltögetős), fórum, ésatöbbi.

Ha dinamikus oldalt szeretnél, akkor el kell sajátítanod a programozás alapjait és mellé valamely nyelvet (pl.: PHP). De emellé jön még az adatbázis: MySQL és az SQL nyelv amivel az adatbázissal kommunikálsz. Ha még nemelég akkor még a HTML5 és a CSS is kelleni fog. Ha még turbózni akarsz akkor: JavaScript és AJAX.

2013. júl. 29. 12:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet csinálni CMS-re oldalt, amit előre megírtak és csak használni kell.
2013. júl. 29. 12:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Azért a CMS e-soldal nem olyan mint az az oldal amit megírsz phpban vagy akármi másban ugye? Meg a php elismertebb?(pl ha dolgozni akarnék )
2013. júl. 29. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha jó vagy PHP-ban, természetesen. Ha magánszemélyként csinálsz oldalt az olyan 200-300ezreket is jelenthet. Persze kell hozzá sokkal több minden, ha 1edül csinálod.

Server oldalt nem látják kintről, szóval az még oké: PHP, MySQL

De a Kliens oldal az igényesebb a design miatt (ami marketing is a cégnek): Photoshop, HTML5, CSS3, JavaScript, AJAX (amit a google használ a gmail-nál)

2013. júl. 29. 12:40
 5/8 anonim ***** válasza:

A kérdésednek és a hozzá csatolt elvárásaidnak tökéletesen megfelel a Notepad++, karöltve a kedvenc képszerkesztőddel.

Notepad++: egyszerű, és hasznos, megírhatod benne a honlapod teljes kódját, megkötések nélkül. Egyedül a képi elemeket kell más programban megcsinálni (pl. GIMP, de én PhotoFiltre-t használtam erre a célra).

Bonyolultabb (és drágább) program a Dreamweaver. Sok mindent tud, de azért néha bele kell nyúlni kézzel a kódba, tehát mindenképp érdemes megtanulni azokat a dolgokat, amiket #1 írt.

2013. júl. 29. 12:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem ,köszönöm.

Valaki tudna adni még php-hoz hasznos linket ?

2013. júl. 29. 13:06
 7/8 Drone007 ***** válasza:

Tanuláshoz:

[link]

Nyelvi referenciák:

[link]

De papír (vagy digitális) oktató könyvek beszerzését is javaslom, van néhány jó pl.: "Agyhullám: PHP & MySQL"

2013. júl. 29. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Agyhullám-ot pont nem ajánlom. Drága és kb. értelmetlen. (Volt hozzá szerencsém sajnos.)

"PHP és MySQL webfejlesztőknek - Hogyan építsünk webáruházat?"-t ajánlom. Nem a legújabb, de jobbat nem nagyon van. Én régebbiből tanultam, de ez is megteszi.

2013. aug. 3. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!