A Godaddy-n vettem egy domain címet kb.1-2 órája. Ha rákeresek a keresőmen, akkor még mindig nem írja, hogy foglalt. Ugye nem vehetik el tőlem?
A várólista amúgy is 14 nap+egy hét az elbírálás, szal hacsaknem pl. a saját céged egyedi nevéről van szó (mert ebben az esetben prioritásos - nincs várólista, és pár nap alatt elbírálják), akkor addig bárki reklamálhat.
Plusz a godaddy-nak is biztosan van ügyintézési/ügykezelési ideje...
Ez a várólistást marhaság csak a magyar domaineknél van és már ezen is rövidítettek!
Ellenben a névszerverek lassan frissülnek, azért nem árt várni 24 órát.
1-2 óra még semmi.
"A várólista amúgy is 14 nap+egy hét az elbírálás, szal hacsaknem pl. a saját céged egyedi nevéről van szó (mert ebben az esetben prioritásos - nincs várólista, és pár nap alatt elbírálják), akkor addig bárki reklamálhat.
Plusz a godaddy-nak is biztosan van ügyintézési/ügykezelési ideje..."
Ez úgy ahogy van marhaság.
Néhány másodperc alatt lezajlik az egész folyamat. Ami eltart egy ideig: névszerverek frissülése, domain adatbázisok frissülése, stb. Ez órákig is eltarthat, és addig előfordulhat, hogy némelyik adatbázisban az új, máshol pedig még a régi adat szerepel. (Illetve nem szerepel még az újonnan létrejött adat - regisztráció esetén). A domain ellenőrző adatbázisok is csak néhány óránként frissítik az domain adatait, ennek tudható be a késés.
"Nem volt kezelési ideje 5 perc után a domain már a honlapra mutatott."
Akkor mit rinyáltál, ha már megvolt?!
Amúgy itt van a tájékoztatóban alul:
De itt is megnézheted:
Amikor én csináltam .hu-st, akkor meg is volt ennyi idő. Azt meg honnan tudhattam vna, hogy gagyi .biz-es domaint regelsz...
#4.
Ez nem technikai kérdés, tompika, hanem jogi.
"Ez nem technikai kérdés, tompika, hanem jogi."
Tévedés. Technikai kérdés okozza ezt a késést. Az, hogy jogilag mi van, az itt most irreleváns. Nekem például sok domain nevem az 2 percen belül már működött. Mások órákig tartottak. Ez technikai kérdés.
Tehát ami nem .hu, az neked "gagyi".
Az amúgy nem tűnt fel, hogy a kérdező GoDaddy-n vett domaint, ahol nem is lehet .hu-t regisztrálni (pont a .hu gagyisága miatt, de ez más kérdés...).
Úgyhogy nem tudom mit jössz itt a magyar szabályozással, mert semmi köze az egészhez. :)
"A Godaddy-n vettem egy domain címet kb.1-2 órája."
"5 perc után a domain már a honlapra mutatott."
Tehát regisztrálva, és egyből működik is, vagy is nem előzhet be más. :-)
"Ha rákeresek a keresőmen, akkor még mindig nem írja, hogy foglalt."
Érdekelne milyen kereső ez, mert ha a google... :-D
"Ugye nem vehetik el tőlem?"
Bármikor elvehetik, persze nem a szomszéd srác!
Ha a név egy levédet cég, márka név. pl. iWatch -t levédte az Apple,
Vagy is nem regisztrálhatod az iwatch.biz domaint.
Ha sikerül is, Apple bármikor lenyúlhatja.
Ja'h és .HU -ra:
Pont olyan mint a magyar jogrendszer, túl van bonyolítva.
Mondjuk már javítottak rajta, de nem 5 perc egy ilyet regisztrálni, mert egy szerződést vissza kell küldeni.
Amint sikerült regisztrálni, akkor már nem tart sokáig, hogy bizalomból megkapd, de papírokon meg maradt a várakozási idő, és elbírálási idő.
Nemzetközi szinten meg nem szereti a sok papír macera miatt, így inkább nem értékesítik, úgy is csak egy csöpp kis országé. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!