Most vettem egy tárhelyet és egy doamint. Hogyan tovább?
A megacp -től vettem egy 1500 MB-os tárhelyet(8890Ft..nem olcsó) és egy domain nevet a wbonictól(3600 Ft,ez sem volt túl olcsó..)
Na most hogyan tovább?
Hogyan tudom a domain nevet a tárhelyhez "rendelni" és fordítva?
Ha ez megvan akkor ha ráteszek egy wordpress motort,már kezdhetem is a szerkesztgetést?
Köszi előre is a válaszokat!
Hááát...szerintem az első és legnagyobb gond, hogy miért nem egy helyen vetted a kettőt?! Több szempontól is előnyös lett volna, de leginkább azért, mert akkor most nem kellene őket társítani, másrészt - szerintem - minimum a fele lenne a költséged.
A folytatáshoz pedig azért az nem mindegy, hogy mi a célod az oldallal. Magán weboldal, webshop, fórum...?
Magán célra jó a wordpress, de ha nem arra kell, akkor szerintem nem pont az a legjobb választás.
(nem azt mondom, hogy abban nem lehet jókat csinálni, de vannak igényesebb megoldások)
Ahogy az előttem szóló is írta jobb lett volna ha egy helyen van, ha elolvasod figyelmesen a tárhelyhez tartozó információkat: "Ajándék domain: 1 (db)"
Meg kell adnod wbonic adminisztrációs felületén hogy a domain neved hova mutasson, itt meg kell adnod a tárhelyed IP címét... (amit megcsinálnának neked ingyen, ha 1 helyen lenne a kettő)
Ha eddig elsikerül jutnod, akkor kapsz egy üres mappát a távoli szerveren, amit a domain neveddel ellehet érni.
Ebbe az üres mappába lehet majd készíteni hozzád, feltölteni a weboldalt.
Egy JÓ weboldal pedig attól függően mit szeretnél, 50-től a csillagos égig terjed.
(Persze csokiért a szomszédsrác/unokaöcs is össze kattintgat, valamit de az olyan is lesz külsőben, működésben, és biztonságilag)
Ééértem,köszi a válaszokat.
Na viszont most elakadtam.
A tárhelyen már megadtam a domain nevet,viszont a webonic.com oldalán nem tudom mit kéne tennem pontosan.
A DNS-en belül vannak ilyenek,hogy:
A,CNAME,MX,AAAA,NS,TXT,SRV,IMPORT,EXPORT
Na most ezek közül melyikre kéne mennem és itt mit kéne megadnom pontosan?
Köszi még egyszer a segítséget!:)
Mód | Webcím, URL | IP cím
[A] [domain.hu] [123.456.789.123] <<< WWW nélküli
[CNAME] [www.domain.hu] [domain.hu] <<< WWW -vel.
[A] [mail.domain.hu] [123.456.789.123] <<< MAIL host, pl. POP3/SMTP -hez.
[MX] [domain.hu] [mail.domain.hu] <<< MAIL Szerver
őőő..ha rámegyek az A-ra akkor azon belül kéri:
a host-ot
az ip-t
és a ttl-t megadta autómatikusan 600-nak
Akkor most a host-hoz mit adjak? és az IP-hez?
a tárhelyszolgáltató e-mailben küldött nekem egy olyat hogy Logolt IP..azt írjam az IP-hez? vagy a Szerver IP-t?
Most az A "menüponton" belül átállítottam a domain nevemhez tartozó IP címet a szerverIP-re.
Akkor most elvileg ennyi?Készen volnék?
Nem most azonnal lesz elérhető a domain nevem,hanem még várnom kell pár órát,igaz?:/
Már ha egyáltalán ksz vagyok mindennel..
Tárhelyemen megvan adva a Hozáadott Domaineknél a domain nevem..a DNS /a-nál meg a szerver IP megvan adva a domain nevemnél..akkor elvileg megvan minden,nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!