Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Most vettem egy tárhelyet és...

Most vettem egy tárhelyet és egy doamint. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A megacp -től vettem egy 1500 MB-os tárhelyet(8890Ft..nem olcsó) és egy domain nevet a wbonictól(3600 Ft,ez sem volt túl olcsó..)

Na most hogyan tovább?

Hogyan tudom a domain nevet a tárhelyhez "rendelni" és fordítva?

Ha ez megvan akkor ha ráteszek egy wordpress motort,már kezdhetem is a szerkesztgetést?

Köszi előre is a válaszokat!

2013. jún. 15. 01:18
 1/7 anonim válasza:
100%

Hááát...szerintem az első és legnagyobb gond, hogy miért nem egy helyen vetted a kettőt?! Több szempontól is előnyös lett volna, de leginkább azért, mert akkor most nem kellene őket társítani, másrészt - szerintem - minimum a fele lenne a költséged.

A folytatáshoz pedig azért az nem mindegy, hogy mi a célod az oldallal. Magán weboldal, webshop, fórum...?

Magán célra jó a wordpress, de ha nem arra kell, akkor szerintem nem pont az a legjobb választás.

(nem azt mondom, hogy abban nem lehet jókat csinálni, de vannak igényesebb megoldások)

2013. jún. 15. 07:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem szóló is írta jobb lett volna ha egy helyen van, ha elolvasod figyelmesen a tárhelyhez tartozó információkat: "Ajándék domain: 1 (db)"

Meg kell adnod wbonic adminisztrációs felületén hogy a domain neved hova mutasson, itt meg kell adnod a tárhelyed IP címét... (amit megcsinálnának neked ingyen, ha 1 helyen lenne a kettő)

Ha eddig elsikerül jutnod, akkor kapsz egy üres mappát a távoli szerveren, amit a domain neveddel ellehet érni.

Ebbe az üres mappába lehet majd készíteni hozzád, feltölteni a weboldalt.

Egy JÓ weboldal pedig attól függően mit szeretnél, 50-től a csillagos égig terjed.

(Persze csokiért a szomszédsrác/unokaöcs is össze kattintgat, valamit de az olyan is lesz külsőben, működésben, és biztonságilag)

2013. jún. 15. 08:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Ééértem,köszi a válaszokat.

Na viszont most elakadtam.

A tárhelyen már megadtam a domain nevet,viszont a webonic.com oldalán nem tudom mit kéne tennem pontosan.

A DNS-en belül vannak ilyenek,hogy:

A,CNAME,MX,AAAA,NS,TXT,SRV,IMPORT,EXPORT

Na most ezek közül melyikre kéne mennem és itt mit kéne megadnom pontosan?

Köszi még egyszer a segítséget!:)

2013. jún. 15. 10:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Mód | Webcím, URL | IP cím

[A] [domain.hu] [123.456.789.123] <<< WWW nélküli

[CNAME] [www.domain.hu] [domain.hu] <<< WWW -vel.

[A] [mail.domain.hu] [123.456.789.123] <<< MAIL host, pl. POP3/SMTP -hez.

[MX] [domain.hu] [mail.domain.hu] <<< MAIL Szerver

2013. jún. 15. 10:47
 5/7 A kérdező kommentje:

őőő..ha rámegyek az A-ra akkor azon belül kéri:

a host-ot

az ip-t

és a ttl-t megadta autómatikusan 600-nak

Akkor most a host-hoz mit adjak? és az IP-hez?

a tárhelyszolgáltató e-mailben küldött nekem egy olyat hogy Logolt IP..azt írjam az IP-hez? vagy a Szerver IP-t?

2013. jún. 15. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
IP-hez a szerver IP-t a hoszthoz a domaint, bár jobb lenne ez látni, hogy merre turkálsz.
2013. jún. 15. 12:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Most az A "menüponton" belül átállítottam a domain nevemhez tartozó IP címet a szerverIP-re.

Akkor most elvileg ennyi?Készen volnék?

Nem most azonnal lesz elérhető a domain nevem,hanem még várnom kell pár órát,igaz?:/

Már ha egyáltalán ksz vagyok mindennel..

Tárhelyemen megvan adva a Hozáadott Domaineknél a domain nevem..a DNS /a-nál meg a szerver IP megvan adva a domain nevemnél..akkor elvileg megvan minden,nem?

2013. jún. 15. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!