Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem tudom átgondolni ezt az...

Nem tudom átgondolni ezt az algoritmust valaki segítene?

Figyelt kérdés

Sziasztok van egy chatem és olyat szeretnék amikor gépelnek akkor kiírja,hogy xy gépel hasonló mint az fb-be

valaki levezetné nekem ezt a programot a többit megoldom?!

js

2013. máj. 19. 09:59
 1/9 uno20001 ***** válasza:
Ezt talán AJAX-szal lenne a legegyszerűbbben megoldani.
2013. máj. 19. 10:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen oda is írtam,hogy js de egyszerűen nem tudom megfogalmazni magamba a problémát így nem tudom le programozni.
2013. máj. 19. 10:08
 3/9 uno20001 ***** válasza:
Vagy akár NodeJS-sel is meg lehetne oldani. De szerintem ehhez mindenképpen kell valamiféle szerver szerűség, ami küldi és fogadja az infót.
2013. máj. 19. 10:12
 4/9 anonim ***** válasza:

JS + Ajax + php + sql.

Textmezőbe onkeydown -re adsz egy lastkeydown paramétert, amibe rögzíted a az időpontját.

Kell csinálni egy setInterval(function(){ /* Kód... */ },5000);

Amiben a funkció megnézi a text mező lastkeydown értékét, és össze veti az aktuális idővel, ha különbségük kisebb mint 5000ms akkor lefuttatsz egy ajax parancsot, amiben paraméternek elküldi hogy kinek is ír.

Ezzel az ajax lekéréssel a php -val rögzíted adatbázisba hogy ki, kinek, és mikor ír. (Ügyelj hogy ha van már a felhsználó párossal mező akkor csak a dátumot frissítsd)

Másik oldalt egy setInterval(function(){ /* Kód... */ },5000);

funkcióval pedig lekéri hogy ki írt neki.

Az az elküldi az ajax kérést, ami az előbbi táblából időt össze vetve meglehet nézni hogy gépelt -e a másik. ( `dátum mező` + 5mp >= now() )

2013. máj. 19. 10:13
 5/9 A kérdező kommentje:

Tibor köszi így korrekt.

Nem is olyan vészes azt hittem komplexebb a dolog.

Köszi köszi

2013. máj. 19. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
#4-es válasz szép, de kicsit korszerűtlen. WebSocket-al lenne ezt érdemes csinálni, így lenne egy normális event driven környezeted. Ha ez megvan, akkor erre ráépítesz egy protokollt; ha nincs kedved hozzá akkor implementálsz egy meglevőt. Nézz szét, rengeteg WebSocket-es chat alkalmazás van.
2013. máj. 19. 11:40
 7/9 anonim ***** válasza:
WebSocket nagyon szerver és kliens függő is (régebbi böngészőknél meg se moccan, csak elszáll a JS), ráadásul eléggé le tudja terhelni a PHP -t, inkább JAVA kellene akkor hozzá szerver oldalon, de nem hiszem hogy azt meg megtanulja pluszba, illetve talál olyant ahol futtatni is tudja.
2013. máj. 19. 14:08
 8/9 anonim ***** válasza:
5 másodpercenként felépíteni egy kapcsolatot, írni/olvasni SQL-ből aztán lebontani biztos kevésbé megterhelő. Ráadásul senki se mondta hogy PHP-ban kell megírni. Nem arról van szó, hogy nem működne, csak hirtelen az ezredforduló környékén érzem magam.
2013. máj. 19. 14:22
 9/9 anonim ***** válasza:

#8, ha a facebook -nak meg felel, szerintem nekem is.

mondjuk FB 2mp -enként végzi ezt el. ;-)

2013. máj. 19. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!