Adna valaki, egy leírónyelvű algoritmust egy Orgonasíp rendezésre?
Parancsolj python-ba megírtam : [link]
Python-ba ilyen egyszerűen meg lehet írni.
Köszönöm szépen!!!!
Ez már sok segitség!
esetleg valaki még C#-ban is megtudná nekem ezt irni?
Vagy egyszerűen pseudo kódban?
Mit nem értesz rajta, ha már kérsz pseudo kódot?
Ez a python kód majdnem egy pseudo kóddal felér olyan egyszerű, azzal a különbséggel hogy ez valódi kód.
---------
Listákkal vagy kétvégű sorral a legegyszerűbb, én a listákat válaszoztam.
Mondatszerű leírás:
1. Adott egy "be" nevű rendezett lista. ahol növekvő sorrendbe vannak az elemek (ha ez nem így lenne akkor sorba rendezzük tetszőleges módszerrel, én erre a sort beépített metódust használtam, igazából akkor is rendezhetünk ha már rendezett én is ezt tettem, felesleges vizsgálat lenne hogy eleve rendezett e)
2. Hozz létre egy üres "orgona" nevű listát.
3. Haladj végig a "be" lista elemein váltogatva hol az elejéhez hol a végéhez rakd hozzá a be lista aktuális elemét.
Lehetne máshogy is pl tömbökkel, de az sokkal bonyolultabb és hosszabb, ott figyelembe kéne venni hogy páros vagy páratlan számú elemet rakok e sorba.
Ugye mennyivel rövidebb (szerintem egyszerűbb is) python-ban mint precízen megfogalmazni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!