Ha letöltött programmal dolgozok grafikusként itthon, akkor az eladott grafikáim miatt (logó, szorólap, hirdetés . Stb) okozhat nekem ez problémát? (Kezdő vagyok)
Én meg hitel képes, de még sincs hitelem. ;-)
Kicsi az esélye, de mint írták érdemes meg venni.
Illetve nem csak a grafikus szoftvert, hanem pl. az oprendszert is ha az is letöltött.
Rengeteg ingyenes szoftver van, amit célszerű beszerezni. Ha véletlenül ellenőrzik, hogy milyen szoftverrel dolgozol, akkor annyi a lényeg, hogy azok legyenek telepítve a számítógépedre. Ha pedig vannak nem éppen legális formából származó szoftvereid, akkor azokat ne a céges gépeden tárold, hanem egy másikon! A kutya nem fogja megmondani és nem is fognak soha az életbe utánanézni, hogy milyen szoftverrel készítetted a munkáidat.
Lényeg, céges számítógépen, ha lehet, jogtiszta szoftverek legyenek.
Utolsóhoz kiegészítésképpen (vagy megerősítésképpen): nem csak ha lehet, hanem mindenképpen CSAK jogtiszta szoftverek legyenek a céges gépen. Van olyan ismerősöm, aki nem keveset fizetett azért, mert vállalkozóként akadt "egy-két" feketén beszerzett programja, aztán kapott egy ellenőrzést.
Amúgy is, aki vállalkozó, elszámolhatja befektetésként a megvásárolt szoftvereket.
Addig pedig, ha egyelőre nincs pénzed beszerezni a jogtiszta fizetős szoftvert, használj ingyeneseket (bár azok között is van olyan, ami csak magán-célra ingyenes, erre érdemes odafigyelni).
Áthidaló megoldás lehet, ha beszerelsz a gépedbe egy mobile-rack-et, és a nem teljesen tiszta szoftvereket egy külön Hdd-re telepíted, amit csak akkor teszel be a gépedbe, ha "tiszta a levegő". De ezt is csak időlegesen, mert nem érdemes kockáztatni.
ha egy psd kerül rossz kezekbe úgymond, abból utána lehet nézni, hogy ingyenes, vagy más szoftverrel csináltam-e?
ki figyeli, ellenőrizhet?
Hát a psd/pdd/psb eléggé árulkodó formátumok :) azt nemigen lehet mással megcsinálni photoshopon kívül, de az adobe szoftvereinek próbaverziói (30napos) ingyenesen letölthetőek, tehát azt is mondhatod, hogy a próbaverzióval készítetted.
Egyébként egy grafikus ne adja ki a psd forrást. Én nem szoktam. sample-t jpeg-ben, nyomdai anyagot pdf-ben, webgrafikát felvágva jpeg/png formátumban. Senkinek semmi köze hozzá mit mivel csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!