Most tanulgatom a HTML-t. Van olcsó (max.5000-6000 Ft-os) domaines weboldalkészítő, ahol neveldével foglalkozhatnék?
Txt-ben meg egyetlen dolog miatt nem tarolunk adatokat: mert lassu.
disk i/o hatha mond valakinek valamit.
Ezt ugye te se gondoltad komolyan!?
RAM Disk + TXT !? :-o
És ha lefagy a rendszer mert nem bírja elkezelni az 1 millió bejegyzést!?
Se RAM Disk, se TXT nem marad utána.
H.Tibor87,
Én is meg akartam neki írni ezt, de aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges.
Én hoztam fel érvnek, hogy lehet hogy biztonságos, de alapvetően olyan, mint traktor a forma 1-en. Végül is, annak is négy kereke van.
A ramdrive meg, mint gyorsítás, választ sem érdemel. Kezdve ott, hogy fixen lefoglalt memória kell neki, szemben a dinamikus cache-vel. A memória meg nem arra való, hogy pazaroljuk. Megjegyezhetném az optimalizáció hiányát (az adat elérésben) meg egy csomó mindent. A biztonságosságáról meg csak annyit, hogy az egyetlen védelme a neve. (Mivel ahhoz, hogy a benne tárolt adatokat elérjük, a webszerver usernek hozzá kell férnie, legalább olvasásra, de ha adatbázis helyett használjuk, akkor írásra is.)
Míg a legalapabb adatbázisnak ott a szerver címe, a felhasználó neve, és a jelszava. Ez barátok közt is háromszor nagyobb biztonság.
(Amit persze kiolvashatnánk valamelyik php-file-böl is, de a force cawlereknek legalább a php forrását nem tudják olvasni. Egy txt-t meg igen.)
Tehát, máris meg van állapítva, a txt-tárolás _nem_ biztonságos.
Persze, körbebastyazhatjuk mindenféle a biztonságosságát fokozó megoldásokkal, de ha ugyanannyi energiát fektetünk az adatbázis védelmére, akkor csak matematikai alapon is legalább 3x nagyobb védettséget kapunk.
Tehát explicit kijelenteni, hogy a txt biztonságos, nem több, mint ostobaság.
Mint ahogy egy papírlapot is elrejthetünk, de akkor elejtett papírunk lesz, nem biztonságos papírunk.
Nekem a legnagyobb gondom, a TXT-ben történő adatok tárolásával, hogy könnyedén összeomlasztható (pár nem védet speciális karakterrel), vagy épp mivel nem optimalizált, nincs indexelések, minden adaton át kell mennie a feldolgozó szkriptnek... lassú és lomha a méret növekedésével.
A RAM diksnél pedig, ha meg HDD -re is csinál mindig szinkronizálást, akkor dupla művelet, és még mindig lassú. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!