Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML kiterjesztés PHP?

HTML kiterjesztés PHP?

Figyelt kérdés

Üdv,

Az lenne a kérdésem, hogy HTML kiterjesztésű oldalon belül lehet PHP- zni?

Én az előbb ki próbáltam, csináltam egy HTML kiterjesztésű fájlt, bele tettem ezt a sort: <?php echo "valami"; ?> Nem jelenítette meg (használtam APACHE-t) miért?

Egyik oldalon láttam, hogy minden menüre kattintva HTML oldalakt nyitogat meg, kérdeztem, hogy miért nem dinamikusan weboldalt csináltak, azt mondták az. De, ha HTML minden oldalnak a kiterjesztése akkor hogy?

És ha lehet HTML kiterjesztésbe PHP-zni akkor az miért jobb, ha HTML a kiterjesztése mintha simán PHP lenne?

Köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel: Egy kezdő 'web-programozó':)

2013. ápr. 7. 20:20
1 2 3
 21/28 Drone007 ***** válasza:

H.Tibor87: nem értek egyet, az iframe technológiailag egyáltalán nem elavult, a html5-ben is vannak hozzá fejlesztések.

Mivel egy olyan tag-ről van szó, ami működésében egyedi, így nem hiszem, hogy kikerül a html-ből. Nagyjából olyan mint a table tag. Arra kell ezt is használni amire való. Bár a felhasználási területe sokkal szegényesebb mint a table-nak, azért még van haszna.

2013. ápr. 8. 11:06
 22/28 anonim ***** válasza:
Hát őszintén szólva, nincs olyan dolog, amit csak framekkel lehetne megoldani... :)
2013. ápr. 8. 14:36
 23/28 PHP de kóder! ***** válasza:
az iframe-mel meg ugy-ahogy ki lehet valtani az ajaxot (kisse primitiv modon)
2013. ápr. 8. 15:32
 24/28 anonim ***** válasza:
19%

Amiről a kérdező ír annak semmi köze a framekhez.

Amit te láttál oldalt az valószínűleg egy dinamikus php oldal volt.

De akkor hogyan lehet html kiterjesztése?

Ezt hívják keresőbarát URL-eknek. A lényeg hogy a böngészőbe beírt xy.html címet htaccessel alakítják át pl. index.php?page=xy ra.

Tehát ez egyfajta álcázás, mert a keresők jobban szeretik a html oldalakat mint az agyonparaméterezett php-ket.

2013. ápr. 8. 17:08
 25/28 Drone007 ***** válasza:
100%
#24 ez vicces hozzászólás volt. Kérlek gyorsan nézz utána mi az a seo-friendly-url, és milyen formában valósul meg.
2013. ápr. 8. 19:15
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

Nem viccnek szántam:

[link]

2013. ápr. 8. 21:10
 27/28 Drone007 ***** válasza:
100%

Atya gatya! Ez a usernet nem semmi... miért osztják az észt, ha egy rendes betűkészletet sem tudnak az oldaluk alá gyúrni?

Ezeket:

[link]

[link]

Nem nevezném seo-barát url-nek. Mi a szerepe a kiterjesztésnek az url végén? Semmi. Csak összezavarja a juzert, és feleslegesen +5 karaktert be kell pötyögni, ami ux szempontból elég gáz. Seo szempontból sem túl előnyös, mivel file-névre utal, ami nyilván nem fedi a valóságot.

Jó lenne, ha nem egyetlen forrásból tudakozóna senki arról, hogy bizonyos technikák miért vannak, és mi az értelmük.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy a kérdező ezért látott html végződést az oldalcímek végén.

Nemazért, de mennyire kell elborultnak lenni, hogy még hozzászúrjam a kreált sfu-nak a végére a html kiterjesztést!?

2013. ápr. 8. 21:54
 28/28 PHP de kóder! ***** válasza:
hogy mi az ertelme? az az oldal belso azonositoja :)
2013. ápr. 9. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!