HTML kiterjesztés PHP?
Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy HTML kiterjesztésű oldalon belül lehet PHP- zni?
Én az előbb ki próbáltam, csináltam egy HTML kiterjesztésű fájlt, bele tettem ezt a sort: <?php echo "valami"; ?> Nem jelenítette meg (használtam APACHE-t) miért?
Egyik oldalon láttam, hogy minden menüre kattintva HTML oldalakt nyitogat meg, kérdeztem, hogy miért nem dinamikusan weboldalt csináltak, azt mondták az. De, ha HTML minden oldalnak a kiterjesztése akkor hogy?
És ha lehet HTML kiterjesztésbe PHP-zni akkor az miért jobb, ha HTML a kiterjesztése mintha simán PHP lenne?
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel: Egy kezdő 'web-programozó':)
H.Tibor87: nem értek egyet, az iframe technológiailag egyáltalán nem elavult, a html5-ben is vannak hozzá fejlesztések.
Mivel egy olyan tag-ről van szó, ami működésében egyedi, így nem hiszem, hogy kikerül a html-ből. Nagyjából olyan mint a table tag. Arra kell ezt is használni amire való. Bár a felhasználási területe sokkal szegényesebb mint a table-nak, azért még van haszna.
Amiről a kérdező ír annak semmi köze a framekhez.
Amit te láttál oldalt az valószínűleg egy dinamikus php oldal volt.
De akkor hogyan lehet html kiterjesztése?
Ezt hívják keresőbarát URL-eknek. A lényeg hogy a böngészőbe beírt xy.html címet htaccessel alakítják át pl. index.php?page=xy ra.
Tehát ez egyfajta álcázás, mert a keresők jobban szeretik a html oldalakat mint az agyonparaméterezett php-ket.
Atya gatya! Ez a usernet nem semmi... miért osztják az észt, ha egy rendes betűkészletet sem tudnak az oldaluk alá gyúrni?
Ezeket:
Nem nevezném seo-barát url-nek. Mi a szerepe a kiterjesztésnek az url végén? Semmi. Csak összezavarja a juzert, és feleslegesen +5 karaktert be kell pötyögni, ami ux szempontból elég gáz. Seo szempontból sem túl előnyös, mivel file-névre utal, ami nyilván nem fedi a valóságot.
Jó lenne, ha nem egyetlen forrásból tudakozóna senki arról, hogy bizonyos technikák miért vannak, és mi az értelmük.
Ugyanakkor elképzelhető, hogy a kérdező ezért látott html végződést az oldalcímek végén.
Nemazért, de mennyire kell elborultnak lenni, hogy még hozzászúrjam a kreált sfu-nak a végére a html kiterjesztést!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!