HTML kiterjesztés PHP?
Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy HTML kiterjesztésű oldalon belül lehet PHP- zni?
Én az előbb ki próbáltam, csináltam egy HTML kiterjesztésű fájlt, bele tettem ezt a sort: <?php echo "valami"; ?> Nem jelenítette meg (használtam APACHE-t) miért?
Egyik oldalon láttam, hogy minden menüre kattintva HTML oldalakt nyitogat meg, kérdeztem, hogy miért nem dinamikusan weboldalt csináltak, azt mondták az. De, ha HTML minden oldalnak a kiterjesztése akkor hogy?
És ha lehet HTML kiterjesztésbe PHP-zni akkor az miért jobb, ha HTML a kiterjesztése mintha simán PHP lenne?
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel: Egy kezdő 'web-programozó':)
Köszönöm mindenki válaszát, küldtem zöld kezeket:D
De ha van 1 oldal, ami HTML-es és tartalmaz PHP-t. Akkor FRAMES-> ami nem ajánlott akkor az gáz nem?:D
Utolsónak is köszönöm a választ, neked is ment. :)
Jöhetnek még további kommentek, infók, tapasztalatok :D
Én vagyok a hatvanas válasza:
Görgetősávokat a frameset-nél a scrolling="no" paranccsal írthatod ki.
Ja, ki lehet. És akkor a tartalommal mi lesz, ami nem fér el a keretben. És a scrolling no segít a google-nak? Nem segít. Felolvasóprogramoknak sem.
------------
Ez egy hasznos cikk: [link]
A szerveren valóban be lehet állítani, hogy más kiterjesztést is átküldjön az értelmezőn, de mivel a bérelhető tárhelyek nagy része ezt nem engedi, ezért nem célszerű hozzászokni az ilyen jellegű egyediséghez.
A frame-ket valóban jobb kerülni főleg a keresőoptimalizálás miatt. Ugyanakkor az inline frame-ket most is használják itt-ott, van létjogosultságuk.
Táblázatmentes weboldalak? A weboldal szerkezetét táblázattal megoldani szörnyen elavult gagyi megoldás az igaz, de azért a táblázatoknak nagyon is helyük van a weboldalakon (ahol táblázatos adatokat akarunk megjeleníteni), ezért a <table>-t ne temessük! :)
Az alapkérdésedre nem tudom a választ, de erre igen:
eheh
akkor talan beszelgessunk a csigak nemi eleterol?
ha fel van telepitve a php es az apache megfeleloen be van configolva, akkor mukodik, egyebkent nem.
hasznalj valami free szolgaltatast, azokban altalaban megfeleloen be van allitva
Lehetséges, csak a .html kiterjesztésű fájlokra is .htaccess -ben be kell állítani a PHP feldolgozást.
AddType application/x-httpd-php .php .htm .html .phtml
Illetve meg kell lennie egy olyan programnak ami feldolgozza mint az apache2.
iFrame technológiailag elavult.
Működik, de kb. olyan mint ha Nokia3210 -et használná a mai tapis és okos telefonos korszakba.
AddType application/x-httpd-php .php .htm .html .phtml
az meg keves
valami ilyesmi is kell bele (persze a helyi viszonyoknak megfeleloen):
LoadModule php5_module modules/libphp5.so
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!