Hogyan lehet beilleszteni a weboldalba egy Excel jellegű táblázatot úgy, hogy a látogatók ne tudják letölteni, csak a weboldal felületén tudják használni?
Készítettem egy Excel táblázatot, amibe a felhasználó beírhat bizonyos cellákba számokat, ami alapján a program kiszámolja a többi cella értékét.
Az alábbi linken is megtalálható "Jövedelem kalkulátor" szerű programra, táblázatra gondoljatok.
Az általam készített Excel táblázat több adatot kér be, és több mindent számol, mert nem csak egy bérkalkulátor.
Értelemszerűen a felhasználó csak a beviteli adatok celláit tudja kitölteni/módosítani, mert a többi cellát levédtem.
Hogyan tudnék egy ilyen táblázatot/kalkulátort beágyazni a weboldalba?
Abban a formában amit szeretnél nincs megoldás.
Vagy neked, vagy valakinek akinek kiadod mint munka, le kell kódolnia.
Az excel bemeneti értékeit, statikus elemeit megkel írni HTML -be, majd a műveleteket át kell alakítania JS -re.
Ha az így nyert adatokat tárolni is szeretnéd statisztikai célból, akkor PHP-MySQL szinten is meg kell valósítani az adatok küldését, rögzítését, esetleg kiértékelését.
Ehhez nincs olyan hogy XLS to Web Converter.
Vagy is van, de azt úgy hívják hogy webprogramozó.
H.Tibor87-nek:
"Ehhez nincs olyan hogy XLS to Web Converter.
Vagy is van, de azt úgy hívják hogy webprogramozó."
Jó érzés, hogy van ember, aki a kérdésemet/problémámat is érti és mindamellett, hogy válaszolni is tud, még humora is van! :)
Köszönöm a részletezést.
Átgondolom, és elképzelhető, hogy megkereslek majd privát üzenetben.
Nyugodtan írhattok olyan szerződést, hogy a megoldásodat Tibor kezelje üzleti titokként, így nem fogja kiadni harmadik félnek, ill. felelősségre vonható ha megteszi.
Szerintem egy fejlesztőnek sincs ellenére ilyen szerződés.
Drone007, ez általában alapdolog.
Mármint hogy nem adjuk ki, használjuk fel, még szerződés nélkül is, már csak azért sem, mert az ront az üzletnek, ha ilyen terjed el a fejlesztőről.
Amúgy meg szerintem olyasmi lehet amiből tucatnyival találkozom szinten minden héten.
Sokan keresnek meg, hogy nagy ötlet, meg csak ő gondolt rá...
Azt jót mosolygok mikor előadja ugyan azt amit 1-2 napja egy másik ember.
És persze anyagi tőke nem áll egyik mögött se.
most a héten egyik ügyfél kereset meg, elő adta az "egyedi" ötletét...
Hogy csináljam meg, és amint beindul kaszálni fog a reklámokból és akkor % -ot tud adni.
Szegényt felhomályosítottam, hogy a google reklámokból nem fog kaszálni.
Mutattam egy saját oldalt annak forgalmát, és google bevételét.
Szegényt elég lehangoltam, de legalább tisztán lát.
"Amúgy meg szerintem olyasmi lehet amiből tucatnyival találkozom szinten minden héten.
Sokan keresnek meg, hogy nagy ötlet, meg csak ő gondolt rá...
Azt jót mosolygok mikor előadja ugyan azt amit 1-2 napja egy másik ember.
És persze anyagi tőke nem áll egyik mögött se."
Erről pofáztam én is, hogy 99%-ban itt is erről van szó, úgyhogy igazán kár görcsölni azon, hogy ki fogja ellopni az ötletét, nyugodtan béreljen fel téged... :)
De ilyen makacsok ezek a "feltalálók"... :D
H.Tibor87: igen, egyetértek a #14-el, és is erre gondoltam.
A továbbiakhoz: nyilván valószínű, hogy a kérdező nem találta fel a spanyolviaszt, de ha mégis, akkor bizonyára szeretné biztonságban tudni az elképzelését. Végülis ez érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!