Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezek az elemek mit "Jelentenek...

Ezek az elemek mit "Jelentenek". mire valók?

Figyelt kérdés

Szüval itt van ez a sor...

<p style="margin-right: 100px; text-align: center; padding-left: 100px;"><span style="font-family: 'book antiqua', palatino; font-size: xx-large; text-align: left;">

ennek minden egyes "elemére" kíváncsi lennék..

a P az ugye a nekezdés

a STYLE az a bekezdés stíusát definiálja

1.a MARGIN_RIGHT..? az mi? a jobb margó távolságát aja meg?mettől?

a TEXT_ALGIN gondolom a szöveg "elhelyezkedését" adja meg..nemtom h. hogy modnják..:D

2.a PADDING-LEFT..az mi?:o

3.a SPAN megint nemtudom h.mi lehet..

4.a FONT_FAMILY se tudom h. mi..vagy az a betűk "családját adja meg"--valami ilyesmire gondolok xD de akkor a BOOK ANTIQUA az mi??

5.PALATINO megint nem tudom h. mi lehet..

6.FONT_SIZE: xx-large <-- gondolom betűnagyság..vagy nemtudom:D..

text -algin az meg már volt..

Am. ha jólsejtem és pl a fon-size az a betűnagyság..akk azt muszáj megadnom ?csak mert ha pl én ezt a kódot egy olyan oldalon használom fel,ahol lehet betűnagyságot,színt stb.. kiválasztani akk meg kell adnom a nagyságát a betűknek a html kódba? nem mind1,úgyis átálítom?..:D

Válaszokat előre is köszi szépen,és köszi,ha ezt végig olvastad..:D

2013. febr. 17. 11:24
 1/4 A kérdező kommentje:
hát igen..próbáltam gyorsan gépelni xD bocsánat a kisebb-nagyobb elgépelésekért :s
2013. febr. 17. 11:25
 2/4 anonim ***** válasza:

A style az egy html attributum ezt igyis irhatnád css-ben p{ margin-right:100.. } , itt az összes p-re adnád meg, de html-ben használhatsz id, és class attributumokat.

pl <p id="vmi">asd</p> css: p#vmi{...}

Tehát a styleban lévő utasitások css utasitások.

1, margin-right jobboldali margót adja meg, értelemszerűen a jobboldali másik elemtől.

2. text-align igen a szöveg elhelyezkedése a bekezdésen belül

3. padding-left , a padding az olyasmi mint a margin csak a margin az egész bekezdést arébb rakja vagy hagy helyet a bekezdés körül, jelen esetben 100px jobbra, míg a padding a bekezdésen belül hagy helyet jelenleg 100px bal oldalról , de ekkor változik az alapból beállitott szélesség, tehát növekszik 100px-el.

3.A span egy html tag úgy mint a p

4. font-family, betűtipus a book antiqua egy betűtipus mint a palatino

6. A font-size betű nagyság

Amúgy ajánlom a [link] és a [link] oldalakt használatot, bármiféle html tag-et vagy css utasitást beütve megadja a lehetséges értékeket és egy demo oldalon kipróbálhatod hogy mit csinál. A google-n meg értelemszerűen tudsz keresni.

2013. febr. 17. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:

p - egy bekezdést jelöl

style - formázás (szín, betű nagyság, típus, oldaltávolság, margók...stb)

margin-right - egy "doboz" külső margó értékeit adja meg, itt jobb margó értéke px-ben megadva

text align - szöveg igazítása (balra, jobbra, középre, sorkizárt)

padding left - egy "doboz" belső margó értékét adja meg, itt bal oldali értéket ad meg px-ben kifejezve

span - szöveg formázására lehet használni (szín, betű nagyság, típus)

font family - a betűk típusát (vagy ahogy te írtad családját) adja meg pl. ismertebbek Arial,Times New Roman

book antiqua', palatino - mind a kettő egy betű típus neve

font size betű nagysága, megadható px-ben is de vannak előre beállított szöveges méretek is : xx large, small, large, medium,

Ezeket mind megadhatod a weboldal teljes egészére, ekkor minden használt elemre egyformán vonatkozik. Azonban ha helyileg formázol egy részt akkor az felül bírálja az általános formázásokat és azzal jeleníti meg.

2013. febr. 17. 11:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem köszi szépen mindkettőtöknek :)

Így már minden világos..

első válaszolónak ,meg: Igen,köszi szépen,de ismerem a nagyszerű google oldalt:D..sőt még a másikat is,csak nekem egyszerűbbnek tűnt ez a megoldás,mint minden egyes tag-re rákeresni..:))

am ment a zöld mindenkinek(:

2013. febr. 17. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!