A weboldalak végén mit jelentenek ezek? Többi lent
Figyelt kérdés
A weboldalak végén mit jelentenek ezek: "Minden jog fenntartva." vagy az hogy "copyright". Valaki el tudná mondani hogy ezek mik is egész pontosan.2013. jan. 13. 11:58
1/10 anonim válasza:
Engedély nélkül nem lehet terjeszteni, másolni.
2/10 anonim válasza:
Az ott található dolgokat a weboldal szerzője (vagy egyéb jogtulajdonosai) engedélye nélkül nem teheted közzé, és nem használhatod fel saját tartalmak előállítására.
3/10 A kérdező kommentje:
És a "2006-2012 Minden jog fenntartva." előtt feltüntetett év az azt jelentené hogy mondjuk 2006-tól 2012-ig nem másolható???
2013. jan. 13. 14:49
4/10 anonim válasza:
Ha ki van írva/ha nincs akkor is "védett" anyagról van szó. Szellemi tulajdon, tehát nem sokszorosítható. A dátum többnyire az oldal indításától az aktuális évig terjed. Elhanyagolt lapokon, vagy ahol az admin nem figyeli el szokták felejteni a frissítését, de ez nem jelenti azt hogy ott ahol 2009-2012 áll másolhatod a tartalmát 2013-ban. Amúgy egy kis google-zással ki derítheted a szerzői jogokra vonatkozó jogszabályokat.
5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. jan. 13. 19:29
6/10 anonim válasza:
A válaszolók mindegyike abszolút pontatlan választ adott, sőt, a válaszok többsége nettó baromság. A szellemi termékeket részben az alkotó(k) személyiségi jogai, másrészt pedig az alkotásból fakadó szellemi tulajdon, ami viszont megegyezéssel átruházható. Bővebben: [link]
7/10 anonim válasza:
Kedves utolsó! A te válaszod is pontatlan, sőt értelmezhetetlen.
8/10 anonim válasza:
valóban értelmezhetetlenre sikerült, mert kimaradt a mondatból a "védi" szó.
9/10 A kérdező kommentje:
Na most ha én lementek egy weboldalt és annak tartalmát lecserélem és az oldal kinézetét kissé megváltoztatom akkor az jogsértésnek számít??
2013. jan. 14. 19:02
10/10 anonim válasza:
Erre elég nehéz válaszolni. Nem mindegy hogy milyen oldalt mentesz le és mit jelent a "kissé megváltoztatom". Amúgy globálisan értelmezve igen. Újra felhasználni más munkáját (a beleegyezése és engedélye nélkül) biztosan jogsértésnek minősül. PHP fájlokat pl. biztosan nem tudsz lenyúlni, de mi a helyzet akkor ha egyedileg készített javascripteket is leszedsz az oldalról? Én egy egyszerű jquery-s színezéssel órákig szenvedtem és biztos kiakadnék ha azt egy másik oldalon látnám viszont!
Kár a topicot szaporítani, fentebb linkelték a wikipedia ide vonatkozó cikkét. Ajánlottam hogy googlezd ki az ide vonatkozó jogszabályokat. Sokmindent megtalálsz az artisjus oldalán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!